Ексклюзиви
понеділок, 25 липня 2022 11:29

Спецтема: Війна Росії проти України

"Русский мир" у всій красі: пропагандисти РФ зняли цинічний ролик про життя українців у Сіверськодонецьку

"Русский мир" у всій красі: пропагандисти РФ зняли цинічний ролик про життя українців у Сіверськодонецьку
Цивільні в Сіверськодонецьку готують їжу просто на дорозі. Фото: скріншот з відео

Кремлівські пропагандисти відзначилися черговим цинічним роликом про життя українців в тимчасово окупованому Сіверськодонецьку Луганської області.

Сюжет російського телебачення оприлюднив український журналіст Денис Казанський в Тelegram 25 липня. На відео видно, як люди готують їжу просто на дорозі.

До них підійшов пропагандист та цинічно поцікавився, що вони роблять.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Сіверськодонецьку голодні люди розбирають завали на камери – Стрюк

"Ой, а це що ви таке робите? Це ви хліб печете? Нічого собі. Приголомшливо. Запах відмінний. Риба, оладки", – сказав росіянин.

90% будівель у Сіверськодонецьку зруйновані вщент ворогом під час боїв. Постраждали також комунікації: немає світла, води, електрики. Місцеві, втративши будинки, змушені готувати на вулицях виловлену з Сіверського Дінця рибою.

3 липня стало відомо, що після важких боїв за Лисичанськ сили оборони України були змушені відійти з займаних позицій і рубежів. Бої за Лисичанськ почалися 26 лютого. Місто потерпало від нескінчених російських авіаударів, росіяни обстрілювали його касетними снарядами. Пошкоджена велика кількість будинків.

25 червня російські окупанти захопили сусідній Сіверськодонецьк. На Луганщині залишаються два села, підконтрольні українському уряду. Це не дає спокою росіянам, наголосив голову обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Після майже повної окупації Луганщини, росіяни кинули всі свої сили на захоплення Донеччини.

Зараз ви читаєте новину «"Русский мир" у всій красі: пропагандисти РФ зняли цинічний ролик про життя українців у Сіверськодонецьку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути