Ексклюзиви
неділя, 17 липня 2022 11:38

Спецтема: Війна Росії проти України

У Сіверськодонецьку голодні люди розбирають завали на камери – Стрюк

У Сіверськодонецьку голодні люди розбирають завали на камери – Стрюк
У Сіверськодонецьку залишається приблизно 7 тис. цивільних. Фото: t.me/luhanskaVTSA

Окупаційна "влада" Сіверськодонецька на Луганщині робить акцент на формуванні "адміністрації" і залученні "правоохоронних органів" так званої ЛНР.

І це в той час, коли місті критично бракує продуктів. Про це заявив міський голова Олександр Стрюк в етері "FreeДом" 17 липня, передає Gazeta.ua.

"Нахил іде на організаційних моментах, а не на відновлювальних. Для пропаганди привозять бригаду пенсіонерів із 15 осіб, які за їжу розгрібають завали із "радісними" обличчями для екрана. Але по факту у місті нестача продуктів, попри демонстрацію нібито відкритого супермаркету", – сказав Стрюк.

Він підтвердив, що 90% будівель у місті зруйновані вщент під час боїв.

"Є будівлі і житлові будинки, які постраждали відносно. Десь вибило лише вікна, десь зачепило лише краєм. Але таких будівель лише 10% від всього по місту, в яких можна лише знаходитися з мінімальними затратами. Поставити вікна і генератор у під'їзді, грубо кажучи. Усі інші будівлі мають серйозні інженерні пошкодження", – додав Стрюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Сіверськодонецьку люди бунтують. Підірвали авто з окупантами – Гайдай

Місцеві жителі у Сіверськодонецьку виживають завдяки сільгоспродукції, яку виробляють сусідні села. Частина товарів потрапляє на центральний ринок міста. Її люди купують за "бартерною системою", зазначив Стрюк.

"Речі (вимінюють. – Gazeta.ua) на продукті. Завезені російські рублі на продукти. Якось так організовується торгівля, нарівні "печерного віку", – зазначив посадовець.

Також Стрюк оцінив можливий запуск хімічного заводу "Азот", про що окупанти заявляли раніше.

Наголосив: максимум, що зможуть зробити росіяни на "Азоті", - розібрати завали. За його словами, для запуску і надійної роботи підприємства не вистачить енергоресурсів. Тож слова окупантів про нібито запуск "Азоту" – лише самореклама терористів, стверджує Стрюк.

Російські окупанти не можуть пробити оборону Збройних сил України у двох населених пунктах та вийти на адмінкордони Луганщини. Заяви військового керівництва Росії про нібито повне захоплення Луганщини є черговим фейком, сказав голова обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

З отриманням українськими військовими від Заходу частини далекобійної артилерії та ураженням нею декількох ворожих складів із боєприпасами штурм росіян дещо спинився, стверджує голова ОВА. За його словами, окупанти постійно змінюють комендантів, бо місцеве населення не хоче з ними співпрацювати.

Зараз ви читаєте новину «У Сіверськодонецьку голодні люди розбирають завали на камери – Стрюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути