вівторок, 20 березня 2018 13:02

"Рубан придбав кулемет, але хто мав отримати зброю для скоєння теракту" - суд триває
5

Триває засідання Апеляційного суду у справі Рубана.
Фото: Кадр відео
Триває засідання Апеляційного суду у справі Рубана.
Триває засідання Апеляційного суду у справі Рубана.
Триває засідання Апеляційного суду у справі Рубана.
Триває засідання Апеляційного суду у справі Рубана.

У Києві Апеляційний місксуд 20 березня почав розгляд апеляції на арешт колишнього перемовника зі звільнення полонених від України Володимира Рубана.

Було ухвалено рішення не змінювати запобіжний захід - підозрюваний залишається під вартою без права на заставу, передає "Обозреватель".

"Ухвалу Шевченківського суду про запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 6 травня 2018 року залишити без змін. Подану апеляційну скаргу захисника Погосяна залишити без задоволення. Клопотання народного депутата Савченко про взяття на поруки залишити без задоволення", - сказав головуючий суддя Віктор Глиняний.

Адвокат Рубана Віталій Погосян заявив, що у підозрі його підзахисного є протиріччя.

"Мене вразило те, що після підозри відразу з'явилося повідомлення про вчинення терористичного акту. Мета за підозрою вказана, як вбивство президента. Це повідомлення про підозру не відповідає здоровому глузду", - зазначив він.

Крім того, Погосян побачив протиріччя у тому, що, згідно з текстом підозри, Рубан придбав кулемет, однак абсолютно незрозуміло, хто повинен був стати одержувачем зброї для скоєння теракту. А також висловив і невдоволення тим, що свідків у справі допитували без адвокатів.

"У тексті говориться, що терористичний акт повинен був бути здійснений у центрі міста. Все, що написано в повідомленні про підозру, на мій погляд, має протиріччя. Дуже прошу звернути увагу, що підозра не обґрунтована", - підсумував свої претензії Погосян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хотіла знести купол Ради мінометом. Хто виживе - добити з автоматів - Савченко звинуватили у підготовці теракту

У свою чергу, Надія Савченко заявила, що хоче взяти Рубана на поруки.

Вона прибула на засідання зі своєю сестрою Вірою і подала до суду клопотання зі своїм наміром.

8 березня СБУ на Донбасі затримала Рубана з арсеналом різного озброєння. Вранці 9 березня йому оголосили про підозру.

За арештом Рубана слід очікувати затримання Надії Савченко, Єгора Соболєва і Семена Семенченка. Про це розповів політолог Вадим Карасьов.

Зараз ви читаєте новину «"Рубан придбав кулемет, але хто мав отримати зброю для скоєння теракту" - суд триває». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути