Ексклюзиви
вівторок, 13 серпня 2024 11:54

Спецтема: Війна Росії проти України

Розкрили концепцію операції ЗСУ в Курській області

Розкрили концепцію операції ЗСУ в Курській області
Наступ ЗСУ розвивається на чотирьох напрямках. Фото: скріншот з відео

Операція Збройних сил України в Курській області РФ базується на концепції так званої оперативної мобільної групи.

Про це в ефірі одного з українських телеканалів заявив директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець.

"Вже тиждень, як ЗСУ проводять наступальну операцію, яка є вкрай результативною. Ця операція базується на концепції так званої оперативної мобільної групи. У часи Другої світової такі групи були однією з ефективних наступальних тактик радянської армії проти Німеччини. Російська армія забула про цю теорію, але, як бачимо, головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський добре знає історію та адаптував це рішення щодо сучасних технологічних здобутків", - зауважив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворог активувався на одному з напрямків: де зараз найгарячіше

За тиждень бойових дій українська армія забезпечила контроль над територією Росії у межах 1 тис. кв. км.

"Наступальні дії розвиваються на чотирьох напрямках. Два з них спрямовані вглиб території противника - це Льгов і Курськ. Інші два напрямки забезпечують флангове розширення плацдарму на захід - це Рильськ, де тривають бойові дії поблизу Коренево, та правий фланг, який охоплює все, що на схід від Суджі. Відбувається просування в напрямку Курськ - Рильськ і розширення флангу на схід від Суджі, а також використання другого ешелону ЗСУ, який закріплюється на найбільш ефективних для оборони ділянках", - пояснив Згурець.

Противник намагається підводити резерви, але ці резерви знищуються на підступах, додав експерт.

Російський диктатор Володимир Путін намагається показати себе компетентним щодо ситуації в Курській області і перекласти відповідальність за вторгнення ЗСУ на військових та інших представників влади РФ.

12 серпня Путін провів нараду з російськими військовими, силовиками, представниками федеральних і регіональних органів влади щодо ситуації в Бєлгородській, Брянській і Курській областях, повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW). Він дав свою оцінку ситуації.

Зараз ви читаєте новину «Розкрили концепцію операції ЗСУ в Курській області». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути