Ексклюзиви
понеділок, 05 червня 2023 09:13

Спецтема: Війна Росії проти України

Розказали про десантників РФ, якими замінили "Вагнер" під Бахмутом

Розказали про десантників РФ, якими замінили "Вагнер" під Бахмутом
На позиції "вагнерівців" направили російських десантників. Фото: eastnews.ua

Командування Збройних сил України знає потенціал бригад, які Росія зараз перекидає на Бахмутський напрямок.

Часто це вже другий або третій склад, оскільки кадрові військові були знищені ще у боях на Київщині, а потім на Харківщині та Херсонщині, заявив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий в ефірі національного телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Підрозділи приватної військової компанії "Вагнер" поступово виходять з Бахмута Донецької області. На їхні позиції направили російських десантників, які йдуть на смерть. Російські десантники – дивне породження радянської, а тепер і російської військової школи. Вони є так званою паличкою-виручалочкою для окупантів. Десантників кидають на найважчі напрямки, де їх успішно утилізують. Зараз окупанти хочуть утримати Бахмут за всяку ціну", – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У РФ паніка: Кремль не знає, як реагувати на події на Бєлгородщині

Морально-психологічний стан у десантників РФ не дуже сильний. Вони бачили, що сталося з "вагнерівцями" після боїв за Бахмут.

"Тільки є яке хоч трішки складніше завдання – вони одразу використовують десантників. За оцінками США, Росія втратила близько 100 тис. загиблих та поранених на Бахмутському напрямку. І навіть до кінця не взяла місто. Вони можуть швидко його втратити, тому й кидають сюди усі ресурси. Така у РФ школа. Моральний стан у них пошарпаний та розбитий. "Вагнер" тікає з опущеним хвостом, а десантники заходять на його місце. Вони усвідомлюють, що сталося і які там були втрати. Тамтешні підрозділи мають страх і перед контрнаступом ЗСУ, – розповів Череватий.

Розпочалася 467-ма доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України. Противник зосереджує основні зусилля на спробах повної окупації Луганської та Донецької областей. Протягом минулої доби на фронті відбулося 29 бойових зіткнень.

Авіація сил оборони за добу завдала 15 ударів по районах зосередження ворожого особового складу. Наші захисники знищили шість ворожих розвідувальних дронів. Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили три пункти управління РФ, два райони зосередження озброєння та військової техніки, чотири склади боєприпасів, два зенітно-ракетні комплекси та чотири станції радіоелектронної боротьби противника.

Зараз ви читаєте новину «Розказали про десантників РФ, якими замінили "Вагнер" під Бахмутом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути