Ексклюзиви
субота, 14 січня 2023 08:39

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни знайшли спосіб примусово паспортизувати безробітних Луганщини

Росіяни знайшли спосіб примусово паспортизувати безробітних Луганщини
У Ровеньках людей, які отримували виплати по безробіттю, зняли з обліку в центрі зайнятості. Фото: pixabay.com

В Луганській області окупанти набирають добровольців на Біловодщині – обіцяють забезпечити бронею та грошима. У мирного населення продовжують перевіряти засоби зв'язку.

Водночас росіяни знайшли спосіб примусово паспортизувати безробітних, повідомив 14 січня глава військової адміністрації Луганської області Сергій Гайдай.

"У Ровеньках людей, які отримували виплати по безробіттю, зняли з обліку в центрі зайнятості. Для поновлення виплат необхідно пред'явити паспорт громадянина РФ. У подібній ситуації опинилися близько 2,5 тис. осіб. Без оновлених довідок по зарплаті та перекладених на російську мову документів про освіту населенню пропонують мінімалку – 1 500 рублів", – ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вирішальна операція: аналітики ISW розповіли про контрнаступ ЗСУ на Донбасі

Російські військові продовжують на тимчасово окупованих територіях рейди в надії знайти партизан. Обшукують будинки, акцент роблять на підвалах, коморах та гаражах.

"Також детально записують інформацію про наявні гаджети, які мають місцеві. Ретельно переписують imei телефонів та номери сім-карт, аби відстежувати активність людей у соціальних мережах", – додав Гайдай.

Тим часом, "відділ воєнного комісаріату" так званої ЛНР в Біловодському районі розповсюджує оголошення про набір добровольців на військову службу за контрактом в "народну міліцію" фейкової республіки.

Збройні сили України на Донбасі наполегливо продовжують наступати на Кремінну Луганської області, свідчать свіжі карти американського Інституту вивчення війни (ISW).

На Луганщині українські сили відбили атаки окупантів у районі Стельмахівки в 16 км на захід від Сватового та Макіївки, що 22 км на північний захід від Кремінної. ЗСУ зосередили значні сили у цьому районі для наступу на Кремінну, хоча ISW не прогнозує конкретних українських операцій у найближчому майбутньому.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни знайшли спосіб примусово паспортизувати безробітних Луганщини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути