субота, 14 січня 2023 07:13

Спецтема: Війна Росії проти України

Переможні новини й свавілля окупантів – найголовніше зі зведення ЗСУ

Переможні новини й свавілля окупантів – найголовніше зі зведення ЗСУ
Росіяни в Україні продовжують зазнавати втрат. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

За минулу добу на Донбасі підрозділи Сил оборони України відбили атаки російських окупантів у районах населених пунктів Площанка, Білогорівка і Червонопопівка Луганської області, а також Роздолівка, Сіль, Красна Гора, Бахмут, Кліщіївка, Водяне, Кремінна, Побєда, Майорськ, Мар'їнка та Велика Новосілка на Донеччині.

Водночас на півдні ворог посилює контрдиверсійні та контррозвідувальні заходи на тимчасово окупованих територіях, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України вранці 14 січня.

"Зокрема у населеному пункті Велика Лепетиха Херсонської області проводять вибіркові перевірки телефонів у місцевих жителів на предмет наявності фото та відео російської військової техніки. Станом на 12 січня росіяни затримали та вивезли у невідомому напрямку трьох цивільних", – ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вирішальна операція: аналітики ISW розповіли про контрнаступ ЗСУ на Донбасі

Росіяни в Україні продовжують зазнавати втрат. Українська авіація завдала дев'ять ударів по районах скупчення окупантів, а підрозділи ракетних військ і артилерії ЗСУ за минулу добу уразили два пункти управління, вісім районів зосередження живої сили, зенітний ракетний комплекс, три склади боєприпасів, а також два інші важливі об'єкти противника.

Навесні Україні слід готуватися до нового наступу росіян із районів, які вони вже окупували на півдні та сході. При цьому Україні потрібен час для перегрупування та переозброєння, поки вона чекає на постачання західної зброї.

Зараз ви читаєте новину «Переможні новини й свавілля окупантів – найголовніше зі зведення ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути