Ексклюзиви
четвер, 09 червня 2022 10:07

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни активізувалися на Харківщині - британська розвідка

На Донбасі тривають бої у Сіверськодонецькому котлі, але за останні 48 год. Східна група військ Російської Федерації також, ймовірно, активізувала свої зусилля для просування на Харківщині на південь від Ізюма.

Росія не просувається на Ізюмському напрямку після того, як у квітні українські сили використали місцевість, щоб зупинити там ворожі війська, повідомляє Міністерство оборони Великої Британії у Twitter.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На півдні РФ розгорнула додаткові підрозділи ствольної й реактивної артилерії

Автор: twitter.com/DefenceHQ
  Росія активізує сили поблизу Ізюму
Росія активізує сили поблизу Ізюму

"Росія намагалася відновити Східну групу військ після того, як вони зазнали значних втрат під час невдалого наступу на Київ. Водночас її підрозділи так і залишаються недостатніми", - йдеться у повідомленні.

РФ також прагне відновити темпи в цій сфері, щоб чинити подальший тиск на Сіверськодонецьк Луганської області і дати собі можливість просунутися глибше в Донецьку область.

Російські окупанти продовжують штурм Сіверськодонецька на Луганщині. Ворог прагне піднятися по Сіверському Донцю через складнощі з переправою через річку. Російські сили одночасно прагнуть обійти українські позиції в цьому районі з флангу, щоб уникнути необхідності зустрічного форсування річки Сіверський Донець.

Українські військові продовжують вести маневрову оборону міста і, ймовірно, зосередяться на тому, щоб завдати великої шкоди російським силам, а не намагатися утримати весь Сіверськодонецьк.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни активізувалися на Харківщині - британська розвідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути