понеділок, 27 серпня 2018 11:59

Росія захоплює Чорне та Азовське моря: адмірал пояснив причини

Росія захоплює Чорне та Азовське моря: адмірал пояснив причини
Конфлікт у Азовському морі: розкрили план РФ. Фото: Politeka

Російська агресія в Чорному та Азовських морях є кроками втілення проекту "Новоросія".

РФ планує перекрити Україні доступ до моря, аби перетворити її з морської держави на континентальну. Про це заявив командувач Військово-морських сил України у 2014-2016 роках, віце-адмірал Сергій Гайдук, передає "Еспресо".

"Проект "Новоросія" перебуває в Росії на порядку денному, а дії, які проводяться на приморському фланзі у Чорному та Азовському морях, є кроками Росії, що стосуються реалізації цього проекту", – розповів віце-адмірал.

За його словами, Росія реалізовує в Азовському морі стратегію хаосу та все прораховує крок за кроком. Зокрема, економічний тиск на Маріупольський і Бердянський морські порти має не тільки суто економічний вплив.

"Ми повинні розуміти, що у цих портах працює до 5 тис. портовиків, які у разі втрати роботи можуть проводити акції соціального характеру, тобто можуть бути соціальні коливання серед населення і тут прорахунок іде в тому напрямі. Уявіть собі, на сході від Маріуполя розташована "нульовка", де перебуває наше приморське угруповання, яке щоденно має бойові зіткнення з противником, а на захід від Маріуполя і в самому Маріуполі йдуть бунти населення, бо вони втрачають роботу, втрачають можливість утримувати свої сім'ї і таке інше. Думаю, ці питання прораховуються і на це робить ставку Росія", – пояснив Гайдук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Український флот поповнюється: з ремонту вийшов корвет

Військовий припустив, що російська влада використовуватиме акції протестів серед металургів, бо основні види карго (вантажів), які перевалюються через морські порти, є продуктом металургійної галузі.

Якщо Росія захоче атакувати Україну з Азовського моря, на неї чекає невдача – море занадто мілке, щоб у ньому міг безперешкодно діяти військовий флот. Так вважає глава комітету національної безпеки Іван Винник.

Зараз ви читаєте новину «Росія захоплює Чорне та Азовське моря: адмірал пояснив причини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути