четвер, 29 квітня 2021 08:14

Росія поверне війська до кордонів з Україною: Арестович назвав терміни

Росія поверне війська до кордонів з Україною: Арестович назвав терміни
РФ знову почне зосереджувати свої війська біля кордонів України наприкінці липня. Фото: REUTERS

Російська Федерація знову почне зосереджувати свої війська біля кордонів України наприкінці липня в межах підготовки до навчань "Захід-2021".

Росіяни вивели від 30% до 50% особового складу, однак військова техніка залишається "в багатьох місцях". Про це радник української делегації в Тристоронній контактній групі щодо Донбасу Олексій Арестович повідомив в ефірі телеканалу "Україна 24".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Біля кордону України РФ розгортає нову дивізію

"Це, з одного боку, позитивний сигнал, з іншого - побоювання, що в разі потреби вони зможуть швидко повернутися. А враховуючи, що у вересні буде активна фаза російсько-білоруських навчань "Захід-2021", вони знову почнуть перекидання військ наприкінці липня", - пояснив Арестович.

Він висловив думку про те, що "ми наприкінці липня як мінімум повернемося до тієї ж самої ситуації, яка була два тижні тому". Але до цього може багато чого статися, зокрема, зустріч Байдена з Путіним, якісь позитивні рішення можуть бути ухвалені.

Росія почала часткове виведення військ з окупованого Криму, але відведення сил від східного кордону України в Воронезькій області так і не спостерігається. За даними українських прикордонників, залишається скупчення сил і техніки противника у військових таборах поблизу Воронежа та міста Богучар у Воронезькій області.

Зараз ви читаєте новину «Росія поверне війська до кордонів з Україною: Арестович назвав терміни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути