середа, 28 квітня 2021 11:42

Росія не відводить військ від східних кордонів України - Держприкордонслужба

Росія не відводить військ від східних кордонів України - Держприкордонслужба
Прикордонники продовжать стежити за цими процесами. Фото: facebook.com/pressjfo.news

Росія почала часткове виведення військ з окупованого Криму, але відведення сил від східного кордону України в Воронезькій області так і не спостерігається.

Залишається скупчення сил і техніки противника у військових таборах поблизу Воронежа та міста Богучар у Воронезькій області, заявив голова Державної прикордонної служби Сергій Дейнеко, передає "РБК-Україна".

"Після анонсованої заяви міністра оборони РФ Шойгу про те, що з 23 квітня вони почнуть відведення військ, дійсно, наша розвідка спостерігає, що процес цей частково розпочато… На даний момент ми бачимо його на території тимчасово окупованого Криму. Щодо тих польових таборів у Воронезькій області, то жодного руху там не спостерігаємо", - повідомив він.

Дейнеко додав, що прикордонники продовжать стежити за цими процесами. На його думку, говорити про те, що Росія відведе війська від кордонів України, ще зарано.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи зникла загроза? США не впевнені в деескалації військ РФ

Росія оголосила про розгортання нової 20-ї мотострілецької дивізії в Камишині й Волгограді - у безпосередній близькості від кордонів з Україною.

На полігоні під Воронежем Росія досі тримає табір бойової техніки 74-ї мотострілецької бригади Центрального військового округу. За офіційною версією, бригада у вересні візьме участь у маневрах "Захід-2021".

Зараз ви читаєте новину «Росія не відводить військ від східних кордонів України - Держприкордонслужба». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути