пʼятниця, 02 лютого 2018 09:52

Росія повідомила, коли поверне військових у СЦКК

Росія повідомила, коли поверне військових у СЦКК
Росія повідомила, за яких умов поверне своїх офіцерів в СЦКК на Донбасі. Фото: euromaidanpress.com

Російська сторона готова повернути своїх офіцерів до Спільного центру контролю та координації режиму припинення вогню на Донбасі, за умови, якщо отримає мандат з гарантіями про перебування російських військовослужбовців.

Про це заявив статс-секретар, заступник міністра закордонних справ РФ Григорій Карасін, передає ТАСС.

Він наголосив, що раніше таких умов нібито не було створено, "незважаючи на спрямовані російською стороною чотири ноти дипломатичними каналами".

"Спільний центр повинен мати мандат, тобто прописану та затверджену процедуру оформлення документів і порядок їхніх дій. Одним словом, документ, який багато б визначав і гарантував би передбачуваність перебування російських військових у цьому центрі", - додав Карасін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ОБСЄ: За минулу добу зону АТО бойовики обстріляли 90 разів

За його словами, необхідно, щоб у цьому центрі були представлені Донецьк і Луганськ.

"Це теж важлива умова. Думаю, ми маємо право вимагати, щоб були створені нормальні цивілізовані умови для перебування наших представників", - вказав Карасін.

Місія США при ОБСЄ закликала Російську Федерацію повернути своїх представників в Спільний центр по контролю і координації припинення вогню (СЦКК). За словами дипломата, СЦКК успішно виступав посередником у встановленні тимчасових так званих "вікон тиші", сприяючи припиненню вогню і створюючи безпечні зони біля об'єктів інфраструктури.

Зараз ви читаєте новину «Росія повідомила, коли поверне військових у СЦКК». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути