пʼятниця, 19 січня 2018 05:23

США закликали РФ повернути своїх спостерігачів до складу СЦКК

США закликали РФ повернути своїх спостерігачів до складу СЦКК
В ОБСЄ закликали РФ наказати контрольованим нею бойовикам припинити вогонь. Фото: US Mission to the OSCE

Місія США при ОБСЄ закликала Російську Федерацію повернути своїх представників в Спільний центр по контролю і координації припинення вогню (СЦКК).

Про це йдеться в заяві офіційного представника США при ОБСЄ Гаррі Каміана, опублікованому на сайті Місії США при ОБСЄ.

"Сполучені Штати закликають Російську Федерацію припинити односторонні дії і повернути її представників в Спільний центр по контролю і координації (СЦКК)", - зазначив Каміана на засіданні Постійної ради Організації у Відні.

За словами дипломата, СЦКК успішно виступав посередником у встановленні тимчасових так званих "вікон тиші", сприяючи припиненню вогню і створюючи безпечні зони біля об'єктів інфраструктури.

"Відмова Росії від цього механізму, на наш погляд, є ознакою великого небажання виконувати свої зобов'язання, в тому числі щодо встановлення режиму припинення вогню у відповідності до Мінських угод", - заявив Каміана.

Також в ОБСЄ закликали РФ наказати контрольованим нею бойовикам припинити вогонь на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Донбасі загинув спостерігач ОБСЄ

"Сполучені Штати повторюють свій заклик до Російської Федерації, як до винуватця цього конфлікту, віддати наказ силам, яких вона озброює, готує, якими керує і на чиєму боці воює, щоб досягти повного режиму припинення вогню, відвести її озброєння від лінії зіткнення, як це передбачено Мінській угоді, а також розвести сили ", - підкреслив дипломат.

Росія може повернутися в СЦКК, якщо буде виконано одну її умову. Йдеться про перетворення цього центру в реально діючий інструмент контролю за ситуацією на Донбасі, заявив перший заступник голови комітету Ради Федерації РФ з оборони і безпеки Франц Клинцевич. За його словами, російські офіцери мають там не просто значитися, а визначати роботу цього центру поряд з усіма іншими його учасниками.

Зараз ви читаєте новину «США закликали РФ повернути своїх спостерігачів до складу СЦКК». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути