середа, 29 березня 2017 16:57

"Росія розв'язує війни, щоб списати боєприпаси" - експерт

"Росія розв'язує війни, щоб списати боєприпаси" - експерт
Агресор застосовує надлишок радянських боєприпасів. Фото rbc.ua

Росія розв'язує війни, щоб списати надлишок боєприпасів. Утилізувати снаряди для агресора вийшло в кілька разів дорожче.

"Після розформування радянського військового контингенту в країнах Європи боєприпаси везли на кілька ключових арсеналів. Так виникла велика перевантаженість артилерійських складів. Росія це питання постійно вирішувала за допомогою війн - у Грузії, Сирії, Україні. Випробувати нове озброєння і викинути залишки старого значно дешевше, ніж утилізувати", - розповів Ігор Романенко, військовий експерт і заступник начальника генерального штабу ЗС України (2006-2010).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відповідальним за Балаклію має бути керівництво АТО - експерт

На військових складах у Балаклії зберігались артилерійські снаряди та боєприпаси, які мали утилізувати. Напівзаглиблені склади із бетонними арочними перекриттями і шаром землі не постраждали від вогню. На майданчиках відкритого зберігання були артилерійські снаряди 122-го калібру і 152-міліметрові фугаси, ракети зенітних комплексів.

Зараз ви читаєте новину «"Росія розв'язує війни, щоб списати боєприпаси" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути