Ексклюзиви
вівторок, 01 лютого 2022 17:39

Росія показала польовий табір своїх військових у Білорусі

Росія показала польовий табір своїх військових у Білорусі
Військові РФ у Білорусі завершили розгортання польового табору. Фото: скріншот з відео

У Білорусі військові мотострілецького з'єднання Східного військового округу РФ завершили розгортання польового табору на полігоні "Брестський" для навчань.

Про це повідомила пресслужба Міноборони Росії вранці 1 лютого, оприлюднивши відповідне відео.

Скільки там перебуває військових та спецтехніки – відомство не уточнили. Натомість описало, в яких умовах утримують бійців. Стверджується, що військовослужбовців забезпечили триразовим гарячим харчуванням, а в наметах підтримується "комфортна температура повітря".

"У польовому таборі зведені всі необхідні об'єкти для комфортного проживання військовослужбовців у польових умовах, столові та медичні пункти", - ідеться в повідомленні.

Російським військовим також організували "культурно-дозвільне обслуговування" та місця "психологічного розвантаження". Про що саме йдеться – не уточнили

У районі навчань обладнали парки бойових машин для розміщення озброєння та військової техніки з пунктами ремонту та заправки, складами паливно-мастильних матеріалів та боєприпасів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські війська стоять за 40 км від кордону України - розслідувачі

За інформацією Міноборони РФ, військовослужбовці Східного військового округу та збройних сил Білорусі розпочали бойове злагодження підрозділів. Перевірка сил реагування "Союзної держави" нібито пройде у два етапи.

"На першому етапі до 9 лютого виконають передислокацію та створення у найкоротші терміни угруповань військ (сил) на території Республіки Білорусь, організацію охорони та оборони важливих державних та військових об'єктів, охорону державного кордону у повітряному просторі, перевірку готовності та здатності чергових з ППО сил та засобів виконати завдання щодо прикриття важливих об'єктів на території Республіки Білорусь.

У ході другого етапу перевірки з 10 по 20 лютого проведуть спільне навчання "Союзна рішучість-2022", у рамках якого відпрацюють питання запобігання та відбиття зовнішньої агресії, а також протидії тероризму та захисту інтересів Союзної держави", - ідеться у повідомленні.

"Практичні дії військ (сил)" відбудуться на полігонах "Домановський", "Гозький", "Обуз-Ліснівський", "Брестський" та "Осиповичський", а також на окремих ділянках білоруської місцевості. Планується залучити аеродроми "Барановичі", "Лунинець", "Ліда" та "Мачулищі".

Спільні військові навчання Білорусі та Росії "Союзна рішучість 2022" у США назвали лише прикриттям для перекидання у Білорусь військ і техніки РФ з метою атаки України з півночі.

31 січня у Раді Безпеки ООН обговорили нарощування Росією військ поблизу України. Представниця США Лінда Томас-Грінфілд заявила, що РФ до середини лютого планує збільшити свою військову присутність у Білорусі до 30 тис. військовослужбовців. За її словами, ці війська РФ у Білорусі готові до наступальних дій проти України.

Зараз ви читаєте новину «Росія показала польовий табір своїх військових у Білорусі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути