вівторок, 07 грудня 2021 12:44

Росія перекидає на Донбас танки та снайперів

Росія перекидає на Донбас танки та снайперів
Російська Федерація продовжує заходи з недопущення стабілізації ситуації в районі проведення операції Об'єднаних сил. Фото: facebook.com/mod.mil.rus

Командування російських окупаційних військ біля лінії зіткнення на Донбасі нарощує важке озброєння та проводить тренувальні збори для найманців.

Про це повідомила пресслужба Головного управління розвідки Міноборони.

"Командування оперативного угруповання російських окупаційних військ посилює підрозділи поблизу лінії зіткнення на окремих напрямках додатковими 122-мм самохідними артилерійськими установками, танками та бойовими машинами піхоти з порушенням домовленостей про відведення важкого озброєння", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У День ЗСУ бойовики наростили обстріли. Гатили із забороненого озброєння

На передових позиціях ворог також збільшив кількість снайперських пар у готовності атакувати українські позиції для втрат в особовому складі Об'єднаних сил, знищення елементів відеоспостереження та провокування вогню у відповідь.

"Зі снайперами з'єднань і частин першого (Донецьк) та другого (Луганськ) армійських корпусів, які не залучені до виконання бойових завдань, проводяться тренувальні збори під керівництвом кадрових військовослужбовців збройних сил Російської Федерації", - додали в Міноборони.

РФ з 15 листопада активно нарощує боєготовність для масштабної ескалації на кордоні з Україною. Для цього перекидає війська й техніку до окупованого нею Криму. Про це свідчать нові дані американської розвідки, які міжнародне інформагентство Bloomberg опублікувало 25 листопада.

Зараз ви читаєте новину «Росія перекидає на Донбас танки та снайперів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути