субота, 16 грудня 2017 17:34

Росія відкличе своїх наглядачів з дотримання Мінських угод на Донбасі

Росія відкличе своїх наглядачів з дотримання Мінських угод на Донбасі

Міністерство оборони РФ має намір відкликати своїх представників зі складу Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК). Про це йдеться в оприлюдненому звіті Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на основі інформації, що надійшла за станом на 14 грудня 2017 року, 19.30.

Читайте також: Донбас мінують російською вибухівкою - спостерігачі

"14 грудня представник Збройних сил України при Спільному центрі контролю і координації (СЦКК) в штабі СЦКК, розташованому в підконтрольному урядові р Соледар (79 км на північ від Донецька), передав СММ лист від Міністерства оборони Російської Федерації з повідомленням про те, що Російська Федерація має намір відкликати з території України офіцерів своїх Збройних сил з СЦКК ", - повідомляється в звіті.

7 грудня на засіданні Ради міністрів ОБСЄ міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров звинуватив Україну в спробі припинити роботу СЦКК. "Небезпечна ситуація склалася навколо і Спільного центру контролю і координації (СЦКК). Українська сторона, конкретно особисто президент України Порошенко, виступивши в 2014 році ініціатором створення такого Центру, сьогодні робить все, щоб поставити російських офіцерів в його складі в нестерпні умови, висуваючи в їх адресу неприйнятні, нездійсненні вимоги, тобто по суті домагається того, щоб Центр припинив своє існування. Вся відповідальність за це ляже, звичайно ж, на українську владу ", - сказав Лавров. Завданням СЦКК є контроль за дотриманням Мінських угод. До складу СЦКК входять представники української і російської сторін, а також терористичних організацій "ДНР" і "ЛНР".

Зараз ви читаєте новину «Росія відкличе своїх наглядачів з дотримання Мінських угод на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути