Ексклюзиви
субота, 18 січня 2020 18:00

Росія щорічно фінансує бойовиків на 30 млрд рублів

Росія щорічно фінансує бойовиків на 30 млрд рублів
СБУ встановили механізм фінансування бойовиків Росією. Фото: JKL

СБУ розкрила та задокументувала механізм прихованого фінансування Росією місцевої "влади" ЛНР.

Як зазначається, щорічний обсяг фінансування Росією ЛНР перевищує 30 млрд російських рублів, що становить більш ніж дві третини від загальних потреб її "бюджету". Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"Оперативники і слідчі спецслужби встановили, щоб уникнути санкцій щодо банківського сектору, РФ створила на власній території і в тимчасово окупованих районах Донбасу спеціальні фінансові установи. З 2014 року, після введення в "ЛНР" території рублевої зони, за їх допомогою Росія ввела механізм фінансування апарату окупаційних органів влади", - сказано в повідомленні.

СБУ встановила, що для приховування прямої фінансової підтримки фейкових установ в ОРЛО Росія залучила банк Південної Осетії, через який кошти з Росії потрапляють у так званий "державний банк ЛНР". Після цього кошти розподіляються "Міністерством фінансів ЛНР" між окупаційною владою і силовим блоком. Головну роль у системі фінансування псевдореспубліки та її незаконних збройних формувань відіграють так звані "міністр фінансів" і директор "держбанку ЛНР".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Затримали організатора "фабрики інтернет-тролів" наближеного до Путіна - ЗМІ

"Зазначені особи обіймають керівні посади в окупаційній адміністрації ще з 2014 року. Вони підтримують постійні контакти з кураторами від урядових структур РФ, систематично виїжджають до Москви для узгодження питань виділення "асигнувань" на функціонування так званої ЛНР і розподілу коштів", - зазначили в СБУ.

Наразі псевдочиновникам оголошено про підозру у фінансуванні дій, вчинених з метою насильницької зміни або повалення конституційного ладу (ч.3 ст. 110-2 КК). Вони оголошені в розшук.

Найближчим часом обвинувальні акти щодо правопорушників будуть скеровані до суду для заочного засудження.

Росіяни встановили грошову винагороду за збиття безпілотників ЗСУ. Бойовики почали імітувати обстріли БПЛА, щоб отримувати кошти.

Зараз ви читаєте новину «Росія щорічно фінансує бойовиків на 30 млрд рублів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути