Ексклюзиви
середа, 25 листопада 2020 20:58

Російську делегацію ТКГ закликають визначитися з позицією щодо виконання паризьких домовленостей

Російську делегацію ТКГ закликають визначитися з позицією щодо виконання паризьких домовленостей
Від росіян вимагають визначитися до кінця року. Фото: "Главком"

Основою врегулювання ситуації на Донбасі є весь комплекс домовленостей, досягнутих в рамках Нормандського формату та Мінські домовленості.

Про це нагадала українська делегація на засіданні Тристоронньої контактної групи. Заявила про готовність продовжити послідовно працювати для їх реалізації, передає "Інтерфакс-Україна".

"Леонід Кравчук принципово вимагає від російської сторони, як учасника ТКГ, взяти на себе політичну відповідальність і офіційно визначити свою позицію про необхідність виконати домовленості, досягнуті на найвищому рівні в Парижі в 2019 році, до кінця цього року", - йдеться в повідомленні делегації України в ТКГ у Facebook.

Ситуацію в переговорах по Донбасу вирішить проведення до кінця 2020 року нової зустрічі на вищому рівні в Нормандські форматі. У ТКГ кажуть, що вона підвела б підсумки спроб виконати домовленості, досягнуті за результатами Паризького саміту в грудні 2019 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кравчук представив мирний план по Донбасу

"Консолідована позиція лідерів держав Нормандського формату, які взяли під час своїх зустрічей ряд документів по врегулюванню російсько-українського збройного конфлікту, є головним орієнтиром для подальшої роботи", - вказали в делегації.

В українській делегації переконані, що ця позиція продовжить бути основою ефективної спільної роботи в рамках ТКГ.

Речник української делегації Олексій Арестович розповів про план Б президента Володимира Зеленського щодо врегулювання конфлікту на Донбасі. "Неофіційно вам кажу про план "Б", як приватна особа. Він дискутується в кулуарах. І ключове слово там миротворці", - розповів чиновник в інтерв'ю "ТСН".

Зараз ви читаєте новину «Російську делегацію ТКГ закликають визначитися з позицією щодо виконання паризьких домовленостей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути