пʼятниця, 16 червня 2017 17:19

"Росії стане складніше" - британський журналіст

"Росії стане складніше" - британський журналіст
Едвард Лукас: "Союз Меркель і Макрона корисний для України" Фото: zw.lt

Президент Франції Еммануель Макрон і канцлер Німеччини Ангела Меркель мають намір продовжувати санкції проти Росії. Їх союз буде корисним для України, вважає старший віце-президент Центру аналізу європейської політики та редактор британського журналу The Economist Едвард Лукас.

"Макрон стає гранично жорстким щодо Росії. Він бачив, як Росія атакувала французьку політичну систему. Якщо Ангела Меркель впевнено переможе на вересневих виборах в Німеччині, то союз Меркель і Макрона буде дуже гарним для України і вкрай жорстким щодо Росії. Санкції будуть зберігатися. У Європі особи, які ухвалюють рішення, все серйозніше ставляться до протистояння загрозам у сфері безпеки з боку Росії в цій "гібридній війні" - інформаційним атакам, фінансуванню, вбивствам. Це їх серйозно турбує.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США "благословили" силове звільнення Донбасу - Жданов

Росії стане складніше. Фокус на європейській обороні збережеться. Росія - пріоритетна загроза для неї. Путіну буде значно важче слідувати тактиці "розділяй і володарюй". У Європі буде більше кроків зі зміцнення енергетичної безпеки, боротьби з інформаційною війною", - вважає Лукас, пише "Апостроф".

США готові підтримати альтернативний Мінським угодам формат врегулювання військового конфлікту на Донбасі, якщо він буде успішний. Про це під час щоденного брифінгу інформує представниця Держдепартаменту США Хізер Нойєрт.

Зараз ви читаєте новину «"Росії стане складніше" - британський журналіст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути