четвер, 16 червня 2022 18:54

Росіяни зосередилися на двох напрямках на сході України - Генштаб

Росіяни зосередилися на двох напрямках на сході України - Генштаб
Українські військові знову успішно відбили штурмові дії противника в напрямку Берестового. Фото: Генштаб ЗСУ

На Донецькому напрямку окупанти не припиняють обстрілювати позиції наших військ вздовж лінії зіткнення із зосередженням основних зусиль на Сіверськодонецькому та Бахмутському напрямках.

На Слов'янському напрямку російські окупанти били з артилерії поблизу Мазанівки, Краснопілля та Дібровного. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у вечірньому зведенні в Facebook.

Українські воїни відбили ворожий штурм в напрямку населеного пункту Долина - противник відійшов.

На Лиманському напрямку активних наступальних дій не зафіксували. Окупанти обстріляли із ствольної артилерії район Стародубівки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Влучили в будівлю, де були люди: показали наслідки обстрілу Лисичанська

На Сіверськодонецькому напрямку ворог з артилерії та реактивних систем залпового вогню обстріляв райони населених пунктів Сіверськодонецьк, Лисичанськ, Устинівка, Лоскутівка, Метьолкіне та Борівське. Завдав авіаційного удару по Лоскутівці.

На Бахмутському напрямку російські окупанти обстріляли із артилерії райони населених пунктів Нью-Йорк, Зайцеве, Покровське, Нова Кам'янка, Яковлівка, Берестове, Миколаївка та Новоіванівка. Завдали авіаудару парою вертольотів Ка-52 "Алігатор" по мирному населеному пункту Яковлівка.

Українські військові знову успішно відбили штурмові дії противника в напрямку Берестового.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках противник намагався вести штурмові дії з метою недопущення перекидання наших військ на інші напрямки.

Обстріляв із мінометів, ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню в районах населених пунктів Мар'їнка, Новомихайлівка, Залізничне, Гуляйполе та Чарівне.

Окремі підрозділи окупантів відмовляються виконувати завдання свого командування і втікають з поля бою. На Луганщині до 200 росіян 15 червня втекли з лінії фронту.

Український Генштаб виділив особливості дій російських окупантів. Для наступальних дій використовують невеликі штурмові групи, до взводу чи роти. Їх посилюють танковими підрозділами

Зараз ви читаєте новину «Росіяни зосередилися на двох напрямках на сході України - Генштаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути