пʼятниця, 18 листопада 2022 09:27

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни змушують писати відмови від громадянства України

Росіяни змушують писати відмови від громадянства України
У Біловодській громаді на посаду директора Новоолександрівської середньої школи призначено чоловіка з Новосибірська. Фото: ssu.gov.ua

На окупованій РФ частині Луганщини росіян призначають на керівні посади навіть у школах, змушують людей писати заяви на відмову від українського громадянства.

Окупанти вимагають від держслужбовців писати заяви на відмову від українського громадянства. Тобто "загубити" паспорт вже не вийде, заявив 18 листопада голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

"Через значні втрати особового складу та недостатню кількість медичного персоналу в підрозділах окупантів на території України на окупованій Луганщині за наказом так званого міністерства охорони здоров'я працівників медзакладів зобов'язали стати на військовий облік для подальшого доукомплектування. Як вони будуть заміщувати вакантні посади в лікарнях, поки що невідомо, але вже знайшли рішення освітяни", – ідеться в повідомленні.

Наприклад, у Біловодській громаді на посаду директора Новоолександрівської середньої школи призначили чоловіка з Новосибірська. Ближче "достойних" не знайшли, зауважив Гайдай.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Карти бойових дій: в ISW розказали про найтяжчі бої та успіхи ЗСУ на сході

Тим часом продовжує дивувати окупаційна влада Лисичанська. Спочатку в місті влаштували майже свято із приводу роздачі 14 кубометрів дров. А на цьому тижні там розпочалася видача вугілля соціально-незахищеним верствам населення, що мають пічне опалення.

"Усього в резерві є майже 70 тонн вугілля, яке доставлять адресно. Якщо розраховувати на всю зиму, вистачить цього хат на 30, а то й менше. Та майже в кожній із них вже чують, що ЗСУ неподалік", – додав глава ЛОВА.

Противник зосереджує зусилля на стримуванні дій Сил оборони України на окремих напрямках та продовжує обладнувати оборонні рубежі на лівому березі Дніпра на Херсонщині. Водночас російський ворог веде наступальні дії на Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках.

За минулу добу підрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів у районах населених пунктів Новоселівське і Стельмахівка Луганської області, а також Білогорівка, Верхньокам'янське, Спірне, Опитне, Первомайське, Водяне та Новомихайлівка Донецької області.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни змушують писати відмови від громадянства України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути