Ексклюзиви
четвер, 23 червня 2022 08:39

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни зібрали всі резерви для штурму Сіверськодонецька - Гайдай

Росіяни зібрали всі резерви для штурму Сіверськодонецька - Гайдай
У Лисичанськ щодня підвозять гуманітарні вантажі. Відбувається "тиха" евакуація. Фото: t.me/luhanskaVTSA

На Луганщині ситуація вкрай важка.

Росіяни зібрали всі резерви і направили на штурм Сіверськодонецька та напрямку Золоте-Тошківка. Про це розказав голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай у ефірі національного телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Росіяни мають, на жаль, успіх з боку Тошківки. Їм вдалося просунутися на декілька населених пунктів. Цілодобово обстрілюють всі позиції у Сіверськодонецьку. Там руйнуються навіть найпотужніші залізобетонні укріплення", - каже він.

Додає, що Лисичанськ повністю обстрілюється важкими калібрами.

"У місті зараз дуже небезпечно, але все одно продовжується "тиха" евакуація. Ми продовжуємо підвозити кожного дня гуманітарні вантажі", -пояснює.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бої за Сіверськодонецьк продовжуються - Генштаб

Гайдай розповідає, що Золоте - це лінія оборони не з 24 лютого, а з 2014 року.

"З початку повномасштабного вторгнення туди прилітає щоденно. Це і фосфорні снаряди і авіабомби різних калібрів, реактивні системи залпового вогню. Там дійсно дуже важка ситуація. Для того, щоб не було оточення, наше командування могло дати команду, щоб ЗСУ відходили. Бо іноді немає де взагалі зачепитися", - пояснює.

Додає, що сенсу втрачати військових для того, щоб вони просто стояли на позиціях немає.

За словами Гайдая, з 24 лютого, жодної із анонсованих керівництвом звитяг РФ їхня армія не виконала. Саме тому зосередила всі зусилля саме на Луганщині, аби здобути хоч якусь перемогу.

"По факту, навіть невеличка частина Луганщини залишається форпостом. І досі вони (росіяни - Gazeta.ua) її не пройшли. Навіть Сіверськодонецьк вони 4 місяці пройти не можуть. Їм потрібна реальна перемога, яку вони зможуть показати і продати своєму населенню", - каже.

Гайдай підсумував, що траса Лисичанськ – Бахмут непроїзна. Вона регулярно обстрілюється.

"Але кожного дня ми возимо гуманітарні вантажі і евакуюємо людей по паралельному маршруту", - додав.

Кадри обстрілу росіянами Лисичанська

Місто потерпає від щільного вогню російських загарбників. На цьому напрямку окупанти зосередили понад сотню одиниць РСЗВ. А ствольної артилерії та мінометів тут стільки, що росіяни просто накривають щільним вогнем цілі квартали.

Відучора Лоскутівка й Рай-Олександрівка Луганської області захоплені ворогом. ЗСУ продовжують стримувати росіян у Сіверськодонецьку й Сиротині. Відбивають атаки від Золотого й Вовчоярівки, каже Гайдай.

За його словами, 22 червня окупанти декілька разів обстріляли Лисичанськ. Зафіксовані руйнування в одній зі шкіл міста. Також учора російська армія завдала авіаційних ударів по Верхньокам'янці, Сіверськодонецьку й Сиротину. По Гірському завдала авіаційно-ракетних ударів.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни зібрали всі резерви для штурму Сіверськодонецька - Гайдай». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути