понеділок, 25 січня 2021 09:32

Росіяни з нас не злізуть - Сергій Пархоменко

Росіяни з нас не злізуть - Сергій Пархоменко
Окупований Донбас можна звільнити військовим шляхом - Пархоменко. Фото: Уніан

Окупований Донбас можна звільнити військовим шляхом.

Цьому посприяє політична та економічна криза всередини Росії, каже Gazeta.ua Сергій Пархоменко, директор Центру зовнішньополітичних досліджень ОПАД ім. Олександра Никанорова.

"Арешти рахунків російських компаній, обмеження транспортування енергоносіїв з РФ, припинення будь-якої співпраці з інфраструктурних і тим паче оборонних проєктів країн Заходу з Росією, розширення списку російських чиновників і військових, проти яких застосовуються персональні санкції. Головне – Україні самій не можна йти на жодні поступки Кремлю. Кремль не вибачає слабкості. Десь поступимося – потім росіяни вже з нас "не злізуть", - каже він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гаряча доба на Донбасі: що розповіли військові

У такому разі держава-окупант сама вийде з українських територій, оскільки не зможе вести війну.

"В історії є приклади вдалої силової деокупації – це нещодавній конфлікт у Нагірному Карабаху, де Азербайджан відвоював свої землі та відновлення незалежності Хорватії (йдеться про великомасштабну операцію "Буря", в якій за 84 год. держава повернула Сербську країну, щоправда з великими втратами серед мирного населення. - Gazeta.ua).

Гіпотетично РФ може вивести свої війська і навіть агентуру. Але вона не роззброюватиме і не забиратиме міліарні з'єднання колаборантів. Їх доведеться роззброювати українській армії й нацгвардії", - каже Пархоменко.

Італійський уряд визнав, що Крим анексований Росією, на Донбасі – агресія РФ. А суддя в італійській Павії – ні, говорить в інтерв'ю журналу "Країна" військовослужбовець Національної гвардії України Віталій Марків.

Називає мотиваційну частину його засудження до 24 років тюрми найбезглуздішим фейком російської пропаганди.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни з нас не злізуть - Сергій Пархоменко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути