вівторок, 18 червня 2019 17:06

Росіяни стягнули до України 82 тис. військових

Росіяни стягнули до України 82 тис. військових
"Зазначені військові організми знаходяться поза контролем ОБСЄ та інших безпекових організацій. Це активні війська, які раптово нарощують свою чисельність під час непередбаченої військової діяльності", - каже начальник Управління верифікації Генерального штабу ЗСУ Андрій Гудзь

Росіяни розмістили велике скупчення російських військових уздовж українського кордону.

"25 батальонно-тактичних груп – 82 тисяч російських військових розмістили у Ростовський області, на окупованому Донбасі та в захопленному Криму", - каже начальник Управління верифікації Генерального штабу ЗСУ Андрій Гудзь, повідомляє УНІАН.

Він додав, що у Новочеркаську Ростовської області Росії знаходиться оперативно-тактичний штаб, що входить до складу Південного військового округу.

"Зазначені військові організми знаходяться поза контролем ОБСЄ та інших безпекових організацій. Це активні війська, які раптово нарощують свою чисельність під час непередбаченої військової діяльності", - додав Гудзь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки людей загинуло від мін на Донбасі - статистика

Начальник Управління верифікації Генерального штабу ЗСУ каже, що основну загрозу створюють носії ядерної зброї.

"Небезпеку створює розгортання Росією носіїв ядерної зброї, у тому числі наземних комплексів "Іскандер" і носіїв ракет морського базування типу "Калібр" із дальністю ураження, яка може перевищувати обмеження, визначені договором про ліквідацію ракет середньої та меншої дальності. РФ також приховує наявність в АРК більш сучасних літаків ЯК-130, Міг-29, Су-30М і вертольотів Мі-35М, Мі-24", - говорить Гудзь.

Мир на Донбасі можливий тільки після нашої перемоги і коли звільнимо свої території.

Про це у коментарі Gazeta.ua розповів військовий ЗСУ, у минулому боєць Добровольчого українського корпусу "Правий сектор" із позивним "Дим."

Зараз ви читаєте новину «Росіяни стягнули до України 82 тис. військових». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути