вівторок, 07 березня 2023 07:29

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни пішли в наступ на п'яти напрямках, ЗСУ відбивають атаки – Генштаб

Росіяни пішли в наступ на п'яти напрямках, ЗСУ відбивають атаки – Генштаб
Генштаб повідомив оперативні новини з фронту. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

На ранок 7 березня основні зусилля окупанти зосередили на веденні наступальних дій на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках.

Минулої доби, 6 березня, українські воїни відбили там понад 140 атак. Про це повідомив Генштаб Збройних сил України у ранковому зведенні 7 березня.

Детальніше про ситуацію на фронті, за даними Генштабу

Куп'янський та Лиманський напрямки

Противник намагається прорвати українську оборону. Вів безрезультатні наступальні дії у напрямку населених пунктів Гряниківка, Невське, Білогорівка та Федорівка.

Обстріляв з артилерії райони населених пунктів Путникове, Фиголівка, Дворічна, Гряниківка і Крохмальне Харківської області.Новоселівське, Стельмахівка, Невське, Червонопопівка і Діброва – Луганської та Терни, Ямпіль, Роздолівка і Федорівка на Донеччині.

Бахмутський

Попри "значні" втрати, противник продовжує штурмувати місто Бахмут та його околиці. Лише біля села Дубово-Василівка ворог здійснив 37 атак минулої доби. Також вів наступ у районах населених пунктів Білогорівка, Федорівка, Залізнянське, Ягідне та Іванівське – успіху не мав.

"Артилерійські та мінометні обстріли фіксувалися в районах населених пунктів Залізнянське, Оріхово-Василівка, Дубово-Василівка, Часів Яр, Бахмут, Іванівське, Ступочки, Дружба, Торецьк, Майорськ та Нью-Йорк", – додали в Генштабі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сирський про Бахмут: бої досягли найвищого рівня напруження

Авдіївський та Шахтарський

Окупанти безрезультатно проводили наступальні дії в напрямку населених пунктів Новокалинове, Красногорівка, Кам'янка, Сєверне, Первомайське, Невельське та Мар'їнка Донецької області.

Ворожих обстрілів зазнали, зокрема, Красногорівка, Кам'янка, Авдіївка, Тоненьке, Сєверне, Водяне, Первомайське, Невельське, Мар'їнка, Вугледар та Велика Новосілка.

Волинський, Поліський, Сіверський та Слобожанський

Формування наступальних угруповань загарбників не виявлено. Ворог продовжує обстрілювати прикордоння.

Російська окупаційна армія продовжує тероризувати Україну обстрілами. Минулої доби завдала 50 авіаційних та п'ять ракетних ударів. Також окупанти здійснили 59 обстрілів з реактивних систем залпового вогню, зокрема, по населених пунктах, повідомив Генштаб.

Загроза завдання ракетних ударів залишається високоймовірною по всій території України, попередило командування.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни пішли в наступ на п'яти напрямках, ЗСУ відбивають атаки – Генштаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути