Ексклюзиви
неділя, 01 вересня 2024 14:50

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни перебувають в межах 10 км від околиць Покровська - британська розвідка

Росіяни перебувають в межах 10 км від околиць Покровська - британська розвідка
Просування російської армії у напрямку міста Покровськ на Донеччині прискорилось. Фото: Нацполіція

Просування російської армії у напрямку міста Покровськ на Донеччині прискорилось.

Окупанти перебувають в межах 10 км від околиць міста. Про це повідомляє Міністерство оборони Великобританії у звіті за 1 вересня.

Як зазначили у відомстві, за останні сім днів російські сухопутні війська прискорили своє просування до Покровська, вони перебувають в межах 10 кілометрів від околиць міста.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія передислокувала підрозділи з Покровського напрямку на Курщину - ISW

"Швидкість просування, ймовірно, сповільниться в міру того, як російські сухопутні війська увійдуть у житлову забудову Покровська", - йдеться в огляді.

У розвідці наголошують, що Покровськ слугує ключовим логістичним вузлом для Донецької області, і якщо його буде захоплено, це, ймовірно, подовжить і змінить наявні українські лінії постачання.

"Це, ймовірно, ускладнить для Збройних сил України можливість швидкого поповнення запасів і маневрування ресурсами на кількох ключових опорних пунктах між Часовим Яром і Вугледаром", - додали у відомстві.

На всіх інших лініях фронту на сході та півдні України оперативний темп бойових дій залишається низьким, без суттєвих змін у територіальному контролі.

Протягом минулої доби по всій лінії фронту було 199 бойових зіткнень.

На Покровському напрямку наші захисники відбили 52 ворожих штурмів різної інтенсивності. Найбільше їх було у районах населених пунктів Гродівка Новогродівка і Михайлівка - шість, 12 і 10 відповідно. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни перебувають в межах 10 км від околиць Покровська - британська розвідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути