Ексклюзиви
вівторок, 29 листопада 2022 07:12

Росіяни обстрілюють Україну ракетами та йдуть в наступ на трьох напрямках – Генштаб

Росіяни обстрілюють Україну ракетами та йдуть в наступ на трьох напрямках – Генштаб
Генштаб ЗСУ повідомив останні новини про війну Росії проти України. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Минулої доби, 28 листопада, окупаційні війська Росії продовжували завдавати ударів по Україні.

Обстрілювали ракетами, авіацією та артилерією. Про це повідомив Генштаб Збройних сил України у ранковому зведенні 29 листопада.

"Ворог завдав дев'ять ракетних та 13 авіаційних ударів, здійснив понад 50 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Зберігається загроза ракетних ударів по об'єктах критичної інфраструктури по всій території України", – попередило командування.

Ситуація на фронті на 6:00, за даними Генштабу.

На Лиманському, Бахмутському та Авдіївському напрямках російські війська намагаються наступати, а на Куп'янському й Запорізькому, Криворізькому та Херсонському оборонятися від захисників України.

На Волинському та Поліському напрямках обстановка "без суттєвих змін". За інформацією Генштабу, ознак формування наступальних угруповань противника не виявили.

На Сіверському напрямку мінометні та артилерійські обстріли ворога зафіксували в районах населених пунктів Сеньківка Чернігівської області та Середина Буда, Нововолодимирівка, Рожковичі Сумської області.

На Слобожанському напрямку обстрілів з мінометів та реактивної артилерії зазнали райони населених пунктів Стрілеча, Стариця, Огірцеве, Бударки, Чугунівка та Амбарне Харківської області.

На Куп'янському напрямку окупант обстріляв з артилерії різних типів по районах населених пунктів Бологівка, Кам'янка, Куп'янськ, Табаївка, Крохмальне та Берестове Харківської області.

На Лиманському напрямку ворог обстріляв з артилерії по районах населених пунктів Макіївка, Невське, Білогорівка Луганської області; Ямполівка, Торське Донецької області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британська розвідка показала актуальну карту бойових дій в Україні

На Бахмутському та Авдіївському напрямках російські окупанти з танків та артилерії обстріляли обʼєкти в районах населених пунктів Серебрянка, Спірне, Яковлівка, Бахмутське, Бахмут, Опитне, Кліщіївка, Андріївка, Курдюмівка, Веселе, Авдіївка, Водяне, Первомайське, Красногорівка, Курахове, Мар'їнка та Новомихайлівка Донецької області.

На Новопавлівському напрямку ворог вгатив з артилерії по районах населених пунктів Вугледар, Новоукраїнка, Пречистівка, Золота Нива та Нескучне Донецької області.

На Запорізькому напрямку росіяни стріляли з мінометів, ствольної та реактивної артилерії по позиціях Сил оборони України та районах населених пунктів Запорізької області, що неподалік лінії зіткнення. Ракетних ударів ворога зазнала цивільна інфраструктура міста Дніпро.

На Криворізькому та Херсонському напрямках окупанти ведуть позиційну оборону. Не припиняють артилерійських обстрілів підрозділів українських військ і населених пунктів на правому березі річки Дніпро, зокрема Херсона.

Російські окупанти готуються завдати нових ракетних ударів по Україні "найближчим часом". Однак такі дії агресора спрямовані тільки на продовження останніх темпів обстрілів, а не на їхню ескалацію, повідомили американські військові аналітики.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни обстрілюють Україну ракетами та йдуть в наступ на трьох напрямках – Генштаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути