Ексклюзиви
субота, 24 грудня 2022 07:15

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни накрили вогнем низку областей: де є "прильоти"

Росіяни накрили вогнем низку областей: де є "прильоти"
Артилерія російських загарбників. Фото: facebook.com/mod.mil.rus

Минулої доби, 23 грудня, російські окупанти продовжили атакувати Україну обстрілами.

Завдали трьох ракетних та 10 авіаційних ударів, зокрема, по цивільній інфраструктурі в Донецькій області. Про це повідомив Генштаб збройних сил України у ранковому зведенні 24 грудня.

"Також ворог здійснив 62 обстріли з реактивних систем залпового вогню, в результаті чого постраждали цивільні об'єкти міста Херсон, є жертви серед мирного населення", – йдеться у зведенні.

Ситуація на фронтах на 6:00, за даними Генштабу

На Волинському та Поліському напрямках ознак формування наступальних угруповань противника не виявили.

На Сіверському напрямку ворог обстріляв з мінометів район населеного пункту Гірки Сумської області.

На Слобожанському напрямку мінометних та артилерійських обстрілів зазнали райони населених пунктів Гур'їв, Ветеринарне, Кудіївка, Гоптівка, Стариця, Огірцеве, Вовчанськ, Амбарне, Новомлинськ та Дворічна на Харківщині.

На Куп'янському напрямку ворог бив із танків, мінометів та артилерії по районах Кислівки, Котлярівки, Табаївки, Крохмального Харківської області та Новоселівського, Стельмахівки та М'ясожарівки Луганської області.

На Лиманському напрямку під вогонь потрапили Макіївка, Площанка, Червонопопівка, Терни та Діброва на Луганщині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Тварі, скоти, гниди!" – херсонці показали, як росіяни обстрілюють їх фосфорнимим боєприпасами

На Бахмутському напрямку противник обстріляв із танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії райони 25 населених пунктів. Серед них – Спірне, Берестове, Соледар, Бахмут, Кліщіївка, Часів Яр, Ступочки, Біла Гора, Диліївка та Опитне Донецької області.

На Авдіївському напрямку обстріли зафіксували поблизу Кам'янки, Авдіївки, Веселого, Водяного, Первомайського, Невельського, Красногорівки, Георгіївки, Мар'їнки та Новомихайлівки Донецької області. Також ворог завдав авіаудару біля Авдіївки.

На Новопавлівському напрямку під артилерійський вогонь потрапили Вугледар, Пречистівка та Велика Новосілка на Донеччині.

На Запорізькому та Херсонському напрямках обстрілів з реактивної та ствольної артилерії зазнали понад 50 населених пунктів. Серед них – Времівка, Малинівка, Дорожнянка, Мала Токмачка Запорізької області та Херсон, Гаврилівка, Новодмитрівка, Бургунка, Інженерне і Чорнобаївка на Херсонщині.

Президент Володимир Зеленський у зверненні 23 грудня попередив, що ворог на різдвяно-новорічні свята може активізуватися. Тож закликав українців не нехтувати сигналами повітряної тривоги.

За словами президента, Україна готується до різних варіантів дій РФ, бо "бачить її наміри і буде відповідати".

Зараз ви читаєте новину «Росіяни накрили вогнем низку областей: де є "прильоти"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути