понеділок, 13 лютого 2023 09:17

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни готуються до великого прориву ЗСУ на двох напрямках – британська розвідка

Росіяни готуються до великого прориву ЗСУ на двох напрямках – британська розвідка
Наступ ЗСУ може початися у Запорізький чи Луганській області. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Російські військові не знають, на які області припаде основний удар контрнаступу Сил оборони України.

Тому зміцнюються два напрями фронту – Запорізький та Луганський. Про це повідомило міноборони Великої Британії у Twitter 13 лютого.

На думку розвідки країни, попри поточний оперативний фокус на Донбасі для росіян є критично важливим і утримання оборони у Запорізькій області.

У звіті розвідники посилаються на зображення з відкритих джерел. Судячи з них, на 7 лютого Росія додатково посилила оборонні укріплення у центральній частині Запорізької області. Особливо поблизу села Тарасівка.

На 8 січня Росія встановила оборонні укріплення між містами Василівка та Оріхів Запорізької області.

"Попри те, що Росія зосередила свої оперативні зусилля на центральній частині Донбасу, вона, як і раніше, занепокоєна захистом крайніх ділянок своєї розширеної лінії фронту", – йдеться у звіті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти наступають на п'яти напрямках – ЗСУ "годують" їх вогнем з артилерії та авіації

Про занепокоєння противника свідчить продовження будівництва оборонних укріплень у Запорізькій і Луганській областях та розгортання особового складу. Лінія фронту Росії в Україні становить приблизно 1288 км, з них лінія фронту в окупованій Росією Запорізькій області – 192 км, додали у відомстві.

Розвідники прогнозують, що великий український прорив у Запоріжжі серйозно підірве життєздатність російського "сухопутного мосту", що сполучає Ростовську область Росії та Крим.

Водночас український успіх у Луганську ще більше підірве військову мету "звільнення" Донбасу, що декларується Росією.

"Вирішити, яка з цих загроз протидіяти насамперед, ймовірно, є однією з центральних дилем для російських фахівців з оперативного планування", – зазначили у зведенні.

Західні аналітики прогнозують, що новий контрнаступ ЗСУ може бути на південному напрямку – у бік Мелітополя Запорізької області. Місто знаходиться на перетині двох важливих автострад та критичної залізничної гілки. Це робить його вкрай важливим для постачання російських сил на півдні.

Щоб дістатися до адмінкордонів Криму, українській армії потрібно подолати 84 км до захопленого Мелітополя, заявляв головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни готуються до великого прориву ЗСУ на двох напрямках – британська розвідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути