субота, 11 лютого 2023 18:56

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти наступають на п'яти напрямках – ЗСУ "годують" їх вогнем з артилерії та авіації

Окупанти наступають на п'яти напрямках – ЗСУ "годують" їх вогнем з артилерії та авіації
Підрозділи ракетних військ і артилерії за добу уразили чотири райони зосередження живої сили ворога. Фото: Генштаб ЗСУ

Українські захисники продовжують знищувати російських загарбників та ворожу техніку.

Зокрема, авіація Сил оборони протягом доби завдала 16 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів, а також два удари по позиціях зенітно-ракетних комплексів. Також, наші захисники збили літак Су-25 та БпЛА типу "Орлан". Про це у суботу, 11 лютого, повідомив Генштаб ЗСУ.

Водночас, підрозділи ракетних військ і артилерії за добу уразили чотири райони зосередження живої сили ворога.

У свою чергу противник, не зважаючи на значні втрати, не відмовляється від намірів вийти на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей.

За інформацією Генштабу, окупанти продовжують зосереджувати основні зусилля на ведені наступальних дій на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прикордонники "приземлили" Су-25 окупантів під Бахмутом: відео

Також ворог здійснює посилення свого угруповання військ на Лиманському та Бахмутському напрямках. Активно застосовує авіацію для завдання ударів по позиціям наших підрозділів.

У командуванні повідомили, що ворог не полишає намірів знищити критичну інфраструктуру України, продовжує завдавати ударів по цивільних об'єктах та помешканнях мирного населення.

"Протягом доби противник завдав сім ракетних та 23 авіаційних удари. Здійснив понад 15 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Загроза завдання ударів Російською Федерацією по цивільних об'єктах залишається високою на всій території України", – наголосили у повідомленні.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках без суттєвих змін, ознак формування наступальних угруповань не виявлено.

"Ворог продовжує утримувати свої підрозділи у прикордонних з Україною районах, тривають заходи бойової підготовки. Противник не припиняє артилерійських обстрілів позицій наших військ, а також населених пунктів поблизу лінії зіткнення", – підкреслили у Генштабі.

Росіяни на фронті в Україні активізують наземні атаки у Луганській та на сході Харківської областей.

Водночас ворог намагається перерізати на Донбасі шляхи сполучення до Бахмута в Донецькій області, свідчать свіжі карти американського Інституту вивчення війни (ISW).

Донецький напрямок залишається найгарячішою точкою фронту. Окупанти там намагаються перерізати траси, що ведуть до Бахмута. Росіяни не припиняють наземні атаки навколо міста.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти наступають на п'яти напрямках – ЗСУ "годують" їх вогнем з артилерії та авіації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути