Ексклюзиви
вівторок, 09 липня 2019 17:44

Росіяни готуються до наступу на Станицю Луганську - Снєгирьов

Росіяни готуються до наступу на Станицю Луганську - Снєгирьов
Росіяни порушують режим розведення військ, збирають бойовиків для наступу - Снєгірьов. Фото: 24 канал

Росіяни готуються захопити Станицю Луганську, накопичують сили біля кордону з населеним пунктом.

Бойовики не залишили позиції на висоті гора Князя Ігоря, це дозволяє їм контролювати місцевість, сказав військовий експерт Дмитро Снєгірьов, повідомляє 24 канал.

Сам міст контролюють бойовики ЛНР, їхній ватажок Леонід Пасічник наголосив, що дії української влади з відновлення мосту вважатимуться актом агресії. Додав, що міст належить окупантам.

"Будь-які односторонні дії України на території ЛНР, частиною якої, нагадую, є і станичний міст, будуть сприйматися як черговий акт агресії. Ви хочете зірвати розведення, вкрасти грошей на будівництві та не так сильно втратити рейтинг", - заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські танки їдуть із Ростова до українського кордону

Також до Станиці Луганської дуже близько підійшло підкріплення з Росії – понад 100 одиниць техніки та жива сила.

"Вони вже розквартирувались безпосередньо в окупованому обласному центрі та навколишніх селах. Крім того, через розведення у Станиці Луганській 74 будинки із мирними мешканцями опинились у "сірій зоні". Тепер там немає української влади", - додав Снєгірьов.

7 липня президент України Володимир Зеленський та голова Європейської Ради Дональд Туск відвідали Станицю Луганську. Запросили із собою представників терористичних ЗМІ. Українським журналістам не дозволили бути присутніми.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни готуються до наступу на Станицю Луганську - Снєгирьов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути