субота, 10 липня 2021 14:24

Росія знищує українську ідентичність на Донбасі - розвідка України

Росія знищує українську ідентичність на Донбасі - розвідка України
В ОРДЛО РФ створила "Русский центр". Фото: mincult.govdnr.ru

На території тимчасово окупованих Донецької та Луганської областей РФ відкрила представництво "міжнародного проєкту", яке отримало назву "Русский центр".

Про це повідомило Головне управління розвідки Міністерства оборони України у Facebook.

Країна-агресор використовує так званий "Русский центр" для впливу на місцеве населення та налаштування його проти України, зазначили у розвідці.

"Це представництво організовує роботу місцевих органів, яка спрямована на антиукраїнську культурну та гуманітарну діяльність. Основною метою роботи проєкту на території ОРДЛО є повне знищення національної ідентичності українського населення", - йдеться у дописі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Венеціанська комісія розгляне законопроєкт про деокупації Донбасу

Окупанти спрямували свою роботу на позбавлення від української мови та культури у всіх сферах життя місцевого населення, на впровадження російських стандартів освіти, на розповсюдження неправдивих історичних фактів щодо історії регіону, ментальне зближення мешканців ОРДЛО з російським населенням.

"Русский центр" відкрили під прикриттям російського фонду "Русский мир". Головою опікунської ради є заступник глави адміністрації президента РФ Володимира Путіна Дмитро Козак.

Парламентська асамблея ОБСЄ ухвалила ініційовану Україною резолюцію, яка засуджує окупацію Росією Криму та деяких районів Донецької та Луганської областей і вимагає звільнити українські території.

Зараз ви читаєте новину «Росія знищує українську ідентичність на Донбасі - розвідка України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути