середа, 07 липня 2021 01:04

ОБСЄ випустила резолюцію з засудженням окупації Криму й частини Донбасу

ОБСЄ випустила резолюцію з засудженням окупації Криму й частини Донбасу
ОБСЄ опублікувало резолюцію з засудженням дій Росії в Криму і на Донбасі. Фото: Reuters

Парламентська асамблея ОБСЄ ухвалила ініційовану Україною резолюцію, яка засуджує окупацію Росією Криму та деяких районів Донецької та Луганської областей і вимагає звільнити українські території.

"Попри шалений спротив російської делегації та делегацій країн, які перебувають під впливом Росії, Парламентська асамблея ОБСЄ щойно прийняла термінову резолюцію, яка була ініційована Україною, та суворо засуджує військові злочини російської влади, збройних сил і найманців на тимчасово окупованих українських територіях", - зазначив голова делегації Верховної Ради в ПА ОБСЄ Микита Потураєв, повідомляє Суспільне.

Документ також засудив спроби РФ заблокувати Керченську протоку й Азовське море, що суперечить міжнародному праву.

Резолюція також засудила порушення прав людини в Криму та на Донбасі, мілітаризація окупованого півострова та незаконну паспортизацію українських громадян, які змушені перебувати в окупованих районах Донецької та Луганської областей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Донбасі роздали понад 630 тис. російських паспортів - у Путіна є план

Парламентська асамблея Ради Європи прийняла резолюцію щодо кримських татар. Вона підтверджує, що не визнає окупацію Криму та Севастополя Росією. Крим - це Україна.
ПАРЄ відзначає серйозне насильство, включно з тортурами, викрадення, заборону мирних мітингів та інші порушення прав людини, які чиняться проти кримських татар представниками російського режиму.

Зараз ви читаєте новину «ОБСЄ випустила резолюцію з засудженням окупації Криму й частини Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути