неділя, 12 червня 2022 12:54

Росія змінила тактику ДРГ в Україні - МВС

Росія змінила тактику ДРГ в Україні - МВС
Радник голови МВС України Вадим Денисенко. Фото: УНІАН

В Україні діють члени диверсійно-розвідувальних груп (ДРГ), які володіють українською. Також мають або мали паспорт громадянина України.

Про це повідомив радник міністерства внутрішніх справ Вадим Денисенко в телеефірі Freedom 12 червня, передає Gazeta.ua.

"В основному (ДРГ зараз. - Gazeta.ua) – це колишні громадяни України, які достатньо довго проживали в окупованих Донецьку, Луганську та Криму. І один з головних критеріїв, за яким відбирають цих людей – це розуміння і вміння розмовляти українською мовою. Для того, щоб їх було важче сплутати з іншими громадянами України. Тактику Російська Федерація (щодо ДРГ. - Gazeta.ua) зараз змінила. Спочатку в основному це були росіяни, які, навіть теоретично, не могли вимовити деякі слова, які й стали нашим умовним паролем – "паляниця", Укрзалізниця тощоі", - сказав Денисенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сотні затриманих: в Україні викрили 88 ДРГ

За його словами, ціль ДРГ дуже проста – посіяти паніку серед мирного населення. Також намагатися робити те, що можна класифікувати, як терористичний акт.

"Можу сказати, що завдяки дуже серйозній оперативній роботі контррозвідки, поліції, силовиків поки вдається знешкоджувати їх. І про те, що вони могли зробити, ми дізнаємось із новин, а не з життя", - наголосив Денисенко.

За період повномасштбаної війни Служба безпеки України викрила понад 160 ворожих ДРГ і повідомила про підозри 1 тис. зловмисників за злочини проти держбезпеки.

Одна з останніх спецоперацій – знешкодження російської агентури, яка готувала теракти на півдні України. Зокрема, СБУ затримала ворожого агента, який розвідував дислокацію артилерії та спецпідрозділів ЗСУ на південному фронті.

Зараз ви читаєте новину «Росія змінила тактику ДРГ в Україні - МВС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути