середа, 11 жовтня 2017 10:31

Росія збільшила контрабанду вугілля з Донбасу

Росія збільшила контрабанду вугілля з Донбасу
Росія збільшила дохід за контрабанду вугілля з Донбасу. Фото twitter.com

У вересні 2017 року з Росії було поставлено на експорт в країни Європи на 18% більше вугілля, ніж в серпні цього року. Половина вивезено палива належить Сергію Курченку.

Про це повідомляє Liga.net.

"У вересні 2017-го було поставлено на експорт близько 208 тис. т вугілля, нелегально вивезеного з окупованих районів Донецької та Луганської областей, що на 33 тис. т більше ніж у серпні цього року (близько 175 тис. т). У вересні 77,8% усієї контрабанди, або 161,4 тис. т, припало на чотири російські фірми: компанію "Газ-Альянс", "Петролеум капітал" (обидві підконтрольні Сергію Курченку), "ТД Антрацит" і "Російський антрацит"", - йдеться в повідомленні.

Російські трейдери продовжують оформляти більшість експортних поставок контрабандного вугілля через офшорні компанії без зазначення країни призначення. Серед таких компаній - Сoal Trade Anthracite Llp, Gregol Limited (Великобританія, обидві контролюються братами Олександром та Сергієм Мельничуками), Сarbon&natural resources corp Limited, Altercom Limited, Yorkland Merchants Limited (всі - Гонконг), Bornholm Inter LP.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія заробить на українцях, бо монополізувала вугілля.

Раніше польське видання Dziennik опублікувало матеріал про постачання в Польщу антрациту з тимчасово окупованих районів Донецької та Луганської областей. Журналісти нарахували близько 11 тисяч тонн вугілля, які нелегально вивезли з Донбасу і згодом поставили до Польщі.

Зараз ви читаєте новину «Росія збільшила контрабанду вугілля з Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути