Ексклюзиви
четвер, 11 липня 2024 06:49

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія вже відчуває тиск контратак ЗСУ на фронті - ISW

Росія вже відчуває тиск контратак ЗСУ на фронті - ISW
Російські війська відчувають тиск українських контратак, але успіх ЗСУ залежить від допомоги Заходу. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Російські війська уже відчувають тиск українських контратак на полі бою. Водночас, здатність Сил оборони проводити потужні контратаки залежить від допомоги Заходу.

Прибуття західної допомоги на фронт дозволило українським силам стабілізувати критичні ділянки, повідомляє у свіжому звіті американський Інститут вивчення війни (ISW).

"ЗСУ провели тактично значущі та успішні контратаки на півночі Харківської області та у напрямку Кремінної на Донбасі, починаючи з середини травня. У необхідних для перехоплення ініціативи на полі бою масштабах контратаки ще не проводять, але тактичні кроки збільшують витрати військ РФ", - сказано в повідомленні.

Контратаки української армії на півночі Харківської області змусили російські війська передислокувати окремі російські підрозділи подалі від місця, де гіпотетично має бути їхнє централізоване командування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Захисники в оточенні 70 діб утримували позицію у круговій обороні

"Росія перекинула підрозділи 810-ї морської піхотної бригади та батальйонну тактичну групу 9-ї мотострілецької бригади на північ Харківської області в середині червня. Інші підрозділи 810-ї піхотної та 9-ї мотострілецької бригад залишалися поблизу Кринок і Торецька", - йдеться у звіті.

РФ поділяє та розгортає підрозділи ПДВ по всій лінії фронту. Підрозділи 137-го полку 106-ї дивізії ПДВ воюють у Херсонській області, тоді як інші підрозділи полку воюють поблизу Сіверська.

Аналітики ISW дійшли висновку, що поділ та розгортання підрозділів одного і того ж великого з'єднання є переконливим показником, що російські війська починають зазнавати тиску українських контратак. Це свідчить, що лінія фронту не така статична, як її оцінює російський диктатор Володимир Путін.

Здатність України проводити потужніші та більш організовані контратаки, як і раніше, залежить від сталої військової підтримки Заходу.

Загальні бойові втрати російських окупантів на 10 липня склали 554 510 осіб. Протягом доби знищено ще 1100 загарбників, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «Росія вже відчуває тиск контратак ЗСУ на фронті - ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути