пʼятниця, 23 квітня 2021 18:56

Росія відводить війська. Що відбувається біля українського кордону

Росія відводить війська. Що відбувається біля українського кордону
Росія розпочинає відведення військ Південного та Західного військових округів, які проводили навчання в окупованому Криму та поблизу кордонів України, до пунктів постійної дислокації з 23 квітня. Фото: REUTERS

Російських військ безпосередньо біля українського кордону немає. Ворожі частини завжди були на певній відстані, або за десятки кілометрів. А якщо говорити про базу в Воронежі - то і за сотні кілометрів

Про ситуацію на кордоні України з Росією на тлі відведення російських військ, які накопичувалися з березня, розповів речник Держприкордонслужби Андрій Демченко на каналі "Україна 24".

"Прикордонники не втрачають пильності, ми тісно співпрацюємо зі Збройними силами України, і Генштаб, і підрозділи розвідки повинні дати оцінку заяві Росії про відведення військ від кордону з Україною. Зазначу, що безпосередньо біля кордону частини не перебувають. Водночас наші сили готові до будь-яких дій, наше головне завдання у співпраці зі Збройними силами — зупинити ворога і дати час українській армії підійти до кордону для відбиття агресії", — сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США будуть стежити за відведенням військ Росії з кордонів з Україною

За словами Демченко, нічого підозрілого в районі кордонів на цей час не відбувається.

"Переміщення або скупчення сил і техніки на території Росії поруч з Україною ми не спостерігали. Значних провокацій, які б свідчили про дестабілізацію ситуації на напрямку кордону з Україною, також не було", — сказав він.

Росія відводить війська від кордонів України. Міністр оборони країни-агресора Сергій Шойгу заявив, що ухвалив рішення завершити навчання в Південному і Західному військових округах. Заяву зробив в окупованому Криму.

Зараз ви читаєте новину «Росія відводить війська. Що відбувається біля українського кордону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути