пʼятниця, 01 жовтня 2021 17:00

Росія в ТКГ ошелешила новою вимогою до України

Росія в ТКГ ошелешила новою вимогою до України
Росія продовжує нахабно зазіхати на українську землю. Фото: facebook.com/pressjfo.news

Російська сторона в Тристоронній контактній групі вимагає від України віддати 350 м території "сірої зони" в районі Золотого.

Росіяни "вигадують дива креативності" й шукають приводи, щоб не відкривати КПВВ у Золотому. Про це розповів донеччанин у ТКГ від України Сергій Гармаш, передає 24 канал.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ТКГ вимагають терміново припинити обстріл Донбасу

"Фактично вони вимагають віддати їм 350 метрів нашої території, щоб відкрити КПВВ у Золотому. Тому це питання знову на паузі. Рішення ухвалюватимуть на найвищому політичному рівні. Але не бачу сенсу йти на такі поступки. Задовольнивши одну вимогу - з'явиться інша. Можуть відкрити КПВВ, а завтра закрити. А ми лінію "нуля" назад не пересунемо. Кожен метр нашої території омитий кров'ю наших військових. Віддавати якусь територію їм я вважаю недоцільним і непотрібним", - підкреслив представник ТКГ.

Додав, що окупанти наполягають, мовляв, неправильно визначена точка "нуля", з якої починається контроль сторін над "сірою зоною".

Українська делегація в Тристоронній контактній групі з питань Донбасу підтримала можливість повернення до очного формату зустрічей. Але не в Мінську. Розглядають інші варіанти.

Консультації з березня 2020 року відбуваються у форматі відеоконференції. На екрані людина, а поруч із нею ще двоє. Ніхто не знає, хто ще насправді за екраном перебуває. Саме тому Українська делегація й підтримала можливість повернення до очних зустрічей.

Зараз ви читаєте новину «Росія в ТКГ ошелешила новою вимогою до України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути