Ексклюзиви
вівторок, 13 лютого 2018 19:59

Росія продовжує ігнорувати мінські домовленості - держдеп США

Росія продовжує ігнорувати мінські домовленості - держдеп США
Україна всі зобов'язання виконала. Фото: "Інформатор"

У Державному департаменті США заявили, що Росія не виконує своїх зобов'язань, передбачених Мінськими угодами. Україна необхідне законодавство вже прийняла.

"Вчора була відзначена похмура третя річниця підписання комплексу заходів по реалізації Мінських угод. На жаль, Росія як і раніше ігнорує свої зобов'язання по Мінським угодами, провокуючи гарячий конфлікт в Україні, який забрав вже понад 10 тис. Життів, в тому числі понад 2, 5 тис. цивільних осіб, і змусив до переселення 1,6 млн. українців", - сказано в повідомленні на сайті Держдепартаменту США.

Росія заперечує свою участь в конфлікті на Донбасі. Керовані нею сили залякують неозброєних спостерігачів ОБСЄ та журналістів і відмовляють їм в безпечному доступі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко заговорив про загострення з боку Москви

Україна все необхідне законодавство прийняла.

"В тому числі амністію антиурядових сил і особливий статус для Донбасу, що вказує на бажання України реалізувати Мінські угоди.

Тісно співпрацюючи з Францією і Німеччиною, Сполучені Штати продовжують закликати російський уряд припинити свою агресію в Україні", - йдеться в повідомленні.

Санкції США будуть зберігатися, поки Росія повністю не виконає свої зобов'язання.

Щоб вивести мирний процес в Україні з глухого кута, "Мінськ" і його умови повинні бути переглянуті. Таку думку висловив старший науковий співробітник і керівник відділів зовнішньої політики ЄС і політики і установ у брюссельському Центрі дослідження європейської політики (CEPS) Стівен Блокманс в інтерв'ю "Апострофу".

Зараз ви читаєте новину «Росія продовжує ігнорувати мінські домовленості - держдеп США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути