субота, 13 серпня 2022 12:05

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія прикриватиме провали на фронті ударами по Україні – МВС

Росія прикриватиме провали на фронті ударами по Україні – МВС
Ворог не має успіхів на фронті, але небезпека обстрілів зберігається –МВС. Фото: Генштаб ЗСУ

Російські окупанти зараз не мають успіхів на лінії фронту.

Кількість ворожих "прильотів" зменшилася, але небезпека обстрілів все ще зберігається. Про це заявив радник міністра внутрішніх справ Ростислав Смірнов в українському телеефірі, пише Укрінформ.

"Ми бачимо, що ворог не має успіхів на лінії фронту. Але він, звичайно, має прикривати це певним вогнем. У тому числі для того, щоб певним чином прикрити свою оперативну паузу. Тому, будь ласка, не нехтуйте, повітряною тривогою, бо ворог продовжуватиме обстріли", – наголосив Смірнов.

За його словами, запаси зброї у росіян зменшуються. Ідеться, зокрема, про ракети дальнього радіуса дії. Саме тому поменшало "прильотів" по Україні.

"Ми це точно помітили, порівняно з місяцем чи двома тому. Але небезпека все ще зберігається, у тому числі і на північному кордоні. Так само це стосується околиць Чернігівщини, Сумщини, бо ворог періодично обстрілює. І ми маємо також не забувати, що за 35–40 кілометрів від кордону з Білоруссю розташовані "Іскандери", – сказав радник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ тиснуть на трьох напрямках: британські розвідники показали свіжу карту бойових дій

Щодо можливого вторгнення Білорусі в Україну він зазначив, що ймовірність цього зараз є малою.

"Ми бачимо, що за останні десь три-чотири тижні ситуація докорінно не міняється (на фронті. – Gazeta.ua), успіхів у ворога немає. Хоча він, звичайно, старається проводити певні штурмові дії як на сході країни, так і на півдні", – заявив Смірнов.

Він також висловив думку, що найближчим часом основна концентрація росіян буде саме на півдні України, тому що ворог стягнув туди досить велику кількість своїх військових. За різними даними, ідеться про 60% всіх оперативних військ, які противник має в Україні.

Міноборони Сполучених Штатів Америки вважає, що справи на фронті йдуть "не на користь російських окупантів", попри їхню кількісну і силову перевагу.

Ефективність Збройних сил України становить 12 із 10, оцінюючи останні результати, заявили у Пентагоні.

Зараз ви читаєте новину «Росія прикриватиме провали на фронті ударами по Україні – МВС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути