субота, 13 серпня 2022 11:28

12 із 10: міноборони США оцінило ефективність ЗСУ на фронті

12 із 10: міноборони США оцінило ефективність ЗСУ на фронті
Пентагон високо оцінив ефективність українських захисників російським окупаційним силам, що переважають. Фото: Генштаб ЗСУ

Міноборони Сполучених Штатів Америки вважає, що справи на фронті йдуть "не на користь російських окупантів", попри їхню кількісну і силову перевагу.

Ефективність Збройних сил України становить 12 із 10, оцінюючи останні результати, йдеться на сайті Пентагону 12 серпня.

"Те, що протиставляється росіянам, – це вплив (успіхів України. – Gazeta.ua), що триває, на їхній моральний дух, їхню здатність підтримувати себе", – заявив неназваний високопосадовець Пентагону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Битва за Херсон: міноборони США розповіло про успіхи ЗСУ

Він вважає, що на все це вплинула здатність українців "вразити російські командні пункти, склади боєприпасів, тилового забезпечення та логістики".

За шкалою від 0 до 10 ефективність Збройних сил України дорівнює 12 – "через те, наскільки дивовижними вони були для нас з усіх боків".

"Вони знайшли способи робити те, що ми могли б і не подумати, що це можливо", – додав представник Пентагону.

Втрати російських окупантів в Україні на 13 серпня становлять 43,4 тис. осіб. Ще 200 росіян поповнили лави "200-х" 12 серпня, за даними українського Генштабу. Найбільших втрат ворог зазнав на Бахмутському та Криворізькому напрямках.

Ворог продовжує зазнавати втрат і в техніці. Недорахувався, зокрема, 1856 танків.

Зараз ви читаєте новину «12 із 10: міноборони США оцінило ефективність ЗСУ на фронті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути