четвер, 12 травня 2022 11:30

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія повністю знищила захоплені міста і села Луганщини - Гайдай

Росія повністю знищила захоплені міста і села Луганщини - Гайдай
Більша частина Луганської області тимчасово захоплена окупантами. Фото: Сергій Гайдай

Тимчасово захоплені населені пункти Луганщини російські загарбники знищили повністю

Про це повідомив голова обласної військової адміністрації Сергій Гайдай 12 травня в Тelegram.

"Рашисти тактику не змінюють: руйнують міста і тільки потім заходять на випалені землі", - написав Гайдай.

Зазначив, що обстріли посилилися по всій лінії луганського фронту. "Дуже жорсткі бої" йдуть у Білогорівці, Комишувасі й на підступах до Сіверськодонецька.

"Ніч (на 12 травня. - Gazeta.ua) минула важко. Вже немає такого дня, щоб більш-менш спокійно минали ночі. Обстрілів все більше і більше – і Лисичанська, і Сіверськодонецька, і наближених населених пунктів. І авіаудари здійснювали. Лисичанськ стали обстрілювати набагато частіше і довше. Ситуація погіршується з кожним днем", - сказав Гайдай.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Маріуполі окупанти розпочали подавати воду – у місті "забили фонтани"

Додав, що росіяни продовжують піхотне просування. Тож в області щодня тривають бої з особовим складом противника.

"Постійно після артилерійської атаки, вони намагаються розмірами двох-трьох рот постійно проводити наступальні дії. Поки основна частина їх безрезультатна. Але все одно вони не заспокоюються, насипають і насипають людьми", - сказав Гайдай.

Станом на зараз під контролем України перебуває Сіверськодонецьк та села громади, Лисичанськ та села/містечка громади, Гірське та села/містечка громади, частина Рубіжного, додав Гайдай.

"Білогорівка зараз стримує російську навалу. Наші захисники вже двічі зруйнували понтонні переправи. Виходячи з дій росіян - третій раз теж буде. В окупованій Попасній масово зникають люди, орки полюють на українських активістів", - додав посадовець.

Траса Лисичанськ-Бахмут, яка єдина зараз з'єднує Луганщину з "великою землею" під обстрілами. Поїздки там надто ризиковані, попередив голова ОВА.

12 травня Луганщина повністю залишилася без води та електрики. Працюють виключно електрогенератори.

9 травня в Рубіжному й Білогорівці на Луганщині "тривали вирішальні бої" за трасу Лисичанськ - Бахмут. Днем раніше ворогу вдалося збудувати понтонну переправу через річку Сіверський Донець. Нею окупанти перекидали техніку на інший берег.

Пізніше стало відомо, що переправу розгромили українські захисники. Забрати "дорогу життя" російським терористам поки що не вдалося.

Зараз ви читаєте новину «Росія повністю знищила захоплені міста і села Луганщини - Гайдай». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути