Ексклюзиви
субота, 26 листопада 2022 07:21

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія посилює військами три напрямки й атакує Україну ракетами: головне зі зведення Генштабу

Росія посилює військами три напрямки й атакує Україну ракетами: головне зі зведення Генштабу
Генштаб ЗСУ повідомив останні новини з передової. Фото: facebook.com/mod.mil.rus

Російські окупаційні війська зосередили зусилля на стримуванні дій українських захисників.

Загарбники перегруповуються та продовжують тероризувати обстрілами територію України. Про це повідомив Генштаб Збройних сил України вранці 26 листопада.

"Противник не припиняє завдавати ударів по цивільних об'єктах. Триває перегрупування ворожих військ з метою посилення угруповань на Лиманському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках (Схід України. – Gazeta.ua)", – йдеться у зведенні.

Минулої доби, 25 листопада, ворог завдав 11 ракетних, сім авіаційних ударів та здійснив понад 50 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по Україні. Ракетних ударів зазнали Куп'янськ і Чугуїв Харківської області; Біленьке на Донеччині та Комишуваха і Кушугум Запорізької області, за даними Генштабу.

Ситуація на фронті на 6:00, за даними Генштабу

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках "обстановка без суттєвих змін". Як зазначило командування, ознак формування наступальних угруповань противника не виявили.

На Слобожанському напрямку ворог стріляв з артилерії по районах населених пунктів Козача Лопань, Стрілеча, Липці, Стариця, Огірцеве та Дворічна Харківської області.

На Куп'янському та Лиманському напрямках противник веде активну оборону. Обстріляв із танків та ствольної артилерії райони населених пунктів Куп'янськ, Берестове, Кислівка і Табаївка Харківської області; Стельмахівка, Макіївка і Площанка на Луганщині та Ямполівка і Торське Донецької області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лікарні та морги переповнені – Генштаб про втрати РФ на Луганщині

На Бахмутському та Авдіївському напрямках окупанти продовжують зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій. Зафіксували обстріли в районах населених пунктів Соледар, Бахмутське, Бахмут, Кліщіївка, Красногорівка, Веселе, Авдіївка, Опитне, Водяне, Невельське та Мар'їнка Донецької області.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог веде активні оборонні дії. Обстріляв з танків і всього спектру артилерії райони населених пунктів Вугледар, Пречистівка, Нескучне, Времівка, Новопіль, Зелене Поле Донецької області та Ольгівське, Гуляйполе, Гуляйпільське і Чарівне на Запоріжжі.

На півдні ворог продовжував обстрілювати мирні населені пункти на правому березі річки Дніпро. Від ворожого вогню постраждали міста Очаків Миколаївської області та Херсон.

"На Криворізькому та Херсонському напрямках противник облаштовує позиції по береговій лінії та в глибині оборони, удосконалює логістичне забезпечення передових підрозділів, не припиняє артилерійські обстріли позицій наших військ і населених пунктів на правому березі річки Дніпро", – додали в Генштабі.

Росія готує свої війська до так званого "загострення" на російсько-українському кордоні. Ворог поширює інформацію, що це нібито станеться в період з 23 до 28 листопада, повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ Олексій Громов.

Близько 10-15 тис. силовиків Білорусі готові взяти участь у так званій "спецоперації" РФ, повідомив Громов.

Тим часом Головне управління української воєнної розвідки заспокоїло українців. За даними ГУР, нападу з Білорусі найближчим часом не буде.

Зараз ви читаєте новину «Росія посилює військами три напрямки й атакує Україну ракетами: головне зі зведення Генштабу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути