Ексклюзиви
субота, 05 березня 2022 08:59

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія пообіцяла гуманітарні коридори. Україна чекає гарантій

Росія пообіцяла гуманітарні коридори. Україна чекає гарантій
Одна з найкритичніших гуманітарних ситуацій - у Маріуполі. У місті не вщухають обстріли. Ворог зруйнував  інфраструктуру. Місто без світла та води. Фото: скріншот УНІАН

Російські окупанти не надали гарантій безпеки щодо гуманітарних коридорів, які необхідно організувати для евакуації цивільного населення, доставлення харчів і ліків в оточені населені пункти.

Про це заявив радник міністра внутрішніх справ України Вадим Денисенко в ефірі телемарафону, передає Gazeta.ua.

Він наголосив, що створити так званий "зелений коридор" Україна може тільки після отримання гарантій припинення вогню.

"Ведуться переговори по багатьох напрямках, але поки не отримуємо від росіян відповіді про те, що вони готові не стріляти", - сказав Денисенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Без води, хліба та електрики - Волноваха на межі катастрофи

Водночас Міноборони Росії стверджує, що з 9:00 за Києвом оголошується режим тиші.

За словами загарбників, гуманітарні коридори та маршрути для виходу мешканців Маріуполя та Волновахи узгоджені з українською стороною.

Гуманітарні коридори відкриють для цивільних з Маріуполя до Волновахи, повідомив "Суспільному" радник голови Офісу президента Михайло Подоляк.

За словами мера Маріуполя Вадима Бойченка, зараз сторони визначають час відкриття "зеленого коридору" та початку режиму тиші у місті.

Це наддасть змогу почати відновлення критичної інфраструктури Маріуполя, знищеної ворогом.Це світло, вода і мобільний зв'язок. Також буде можливість забезпечення продуктами та медикаментами першої необхідності, прокоментував Бойченко.

4 березня окупанти не пропускали до Херсона фури з гуманітарною допомогою. Для жителів області українська влада сформувала 19 фур з найнеобхіднішим, але окупанти не дозволили "зелений коридор" на Херсонщину.

"Визволителі" привезли до Херсона свою "гуманітарку", щоб люди "на камеру подякували "благодійникам". Херсонці зустріли їх з жовто-блакитними прапорами.

Зараз ви читаєте новину «Росія пообіцяла гуманітарні коридори. Україна чекає гарантій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути