вівторок, 05 листопада 2019 14:04

Росія почне наступ для залякування Зеленського

Росія почне наступ для залякування Зеленського
Росіяни збирають свої сили на ділянках розведення. Фото Reuters

Під час "нормандської зустрічі" може відбутися локальне загострення на Донбасі.

Військовий оглядач Михайло Жирохов каже, що, за неофіційними даними, бойовики концентрують сили біля ділянок, де відбулося розведення, пише "Апостроф".

"Я не дуже здивуюся, якщо під час зустрічі у "нормандському форматі" відбудеться локальне загострення. Так само було і в лютому 2015-го, коли Дебальцеве воювало, а на цьому тлі йшли Мінські переговори. Володимир Путін вважає, що, якщо це спрацювало з Петром Порошенком, то спрацює і з нинішнім президентом", — вважає Жирохов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Раді застерегли Зеленського від плану Путіна

Він додав, що у зв'язку з цим є шанс продовження повзучої російської окупації.

"Бойовики зараз вішають собі наклейки СЦКК — Спільного центру контролю за припиненням вогню. Раніше він був українсько-російський, але з 2017-го росіяни вийшли з нього, їхнє місце зайняли так звані ДНР і ЛНР. Але Україна не визнає їхньої участі в СЦКК. Вони самі все вирішили замість росіян, вивішують блакитний прапор із білими буквами, мовляв, ось ми знаходимося як буфер між сторонами", — наголосив експерт.

У місті Золоте на Луганщині почався другий етап розведення військ. Зараз біля населеного пункту демонтують фортифікації та проводять розмінування території. Воно завершиться до 25 листопада. Триватиме місяць.

По всій території проведення операції Об'єднаних сил зараз введено "жовтий режим". Його не запроваджували від початку війни 2014-го. Згідно з правилами, українські військові мають право без пояснення причини обшукувати людей, вилучати їхні речі та не пускати цивільних та автотранспорт. Також їм дозволяється застосовувати зброю.

Зараз ви читаєте новину «Росія почне наступ для залякування Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути