понеділок, 15 квітня 2019 14:00

Росія планує мобілізацію на Донбасі

Росія планує мобілізацію на Донбасі
15-23 квітня буде розгортання так званими "мобілізаційними департаментами ДНР/ЛНР" штабів територіальної оборони. Фото:www.5.ua

Ще одну мобілізацію на Донбасі планує приховано провести російське окупаційне командування.

Її проведуть під виглядом командно-штабного навчання із питань "територіальної оборони", повідомив речник Міністерства оборони України Максим Праута.

За його словами, 15-23 квітня буде розгортання так званими "мобілізаційними департаментами ЛДНР" штабів територіальної оборони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лукашенко хоче долучитись до миротворчої місії на Донбасі

"Крім того, 15-17 квітня триватимуть навчання з цивільної оборони із залученням усіх так званих "республіканських силових структур". При цьому під час зазначених заходів вводитиметься посилений адміністративно-поліцейський режим із наданням так званим "правоохоронним органам" додаткових повноважень щодо розшуку та затримання громадян, які уникають призову на військову службу у складі російсько-окупаційних військ", — заявив Праута.

Мобілізація у такий спосіб, за його словами, викликає обурення серед місцевого населення. Особливо обурюються ті, хто опинився під загрозою призову через збільшення призовного віку до 65 років. Також не схвалює це молодь, яку, замість продовження навчання й отримання професії, призвуть до з'єднань і частин 1 (Донецьк) і 2 (Луганськ) АК ЗС РФ.

Чотирьох російських найманців на Донбасі ліквідували українські війська у неділю 14 квітня. Поранення отримали ще 3 бойовиків.

Зараз ви читаєте новину «Росія планує мобілізацію на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути