понеділок, 04 липня 2022 08:35

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія після Лисичанська спробує захопити Донецьку область – розвідка Великої Британії

Росія після Лисичанська спробує захопити Донецьку область – розвідка Великої Британії
Російські війська повністю окупували Лисичанськ, попередньо перетворивши його на руїни. Фото: t.me/luhanskaVTSA

Після захоплення Лисичанська в Луганській області та населених пунктів навколо нього Росія, можливо, намагатиметься загарбати всю Донецьку область.

Про це повідомила пресслужба Міноборони Великої Британії у Тwitter 4 липня з посиланням на свої розвіддані.

"Місто (Лисичанськ. - Gazeta.ua) було останнім великим населеним пунктом Луганської області, що залишалося, під контролем України. Тепер увага Росії майже напевно перейде на захоплення Донецької області, більша частина якої залишається під контролем українських сил", - ідеться в повідомленні.

Наголошується, що вторгнення Росії продовжує руйнувати сільськогосподарський сектор України. Війна призвела до серйозних збоїв у ланцюжках постачання насіння та добрив, від яких залежать українські фермери.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Росіяни переважали вдесятеро" – Гайдай про останній день оборони Лисичанська

Російська блокада Одеси продовжує серйозно обмежувати експорт збіжжя з України. Через це експорт сільськогосподарської продукції України 2022 року навряд чи становитиме понад 35% від загального обсягу 2021 року, впевнені аналітики.

"Після відступу від Зміїного, аванпоста на Чорному морі Росія помилково заявила, що "м'яч тепер на боці України" щодо покращення експорту зерна. Насправді саме втручання Росії у сільськогосподарський сектор України продовжує посилювати глобальну продовольчу кризу", - додали в огляді.

3 липня стало відомо, що після важких боїв за Лисичанськ Сили оборони України були змушені відійти з займаних позицій і рубежів.

Бої за Лисичанськ почалися 26 лютого. Місто потерпало від нескінчених російських авіаударів, росіяни обстрілювали його касетними снарядами. Пошкоджена велика кількість будинків.

25 червня російські окупанти захопили Сіверськодонецьк на Луганщині, 90% міста зруйнувано.

Зараз ви читаєте новину «Росія після Лисичанська спробує захопити Донецьку область – розвідка Великої Британії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути