Ексклюзиви
пʼятниця, 11 листопада 2022 07:16

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія обстріляла низку населених пунктів в шести областях: подробиці від Генштабу

Росія обстріляла низку населених пунктів в шести областях: подробиці від Генштабу
Райони близько 20 населених пунктів у шести областях потерпали від російських ударів 10 листопада. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Минулої доби, 10 листопада, російські окупанти продовжили бити по критичній інфраструктурі та помешканнях цивільного населення України.

Завдали один ракетний та 17 авіаційних ударів, здійснили майже 100 обстрілів із реактивних систем залпового вогню. Про це повідомив Генштаб Збройних сил України вранці 11 листопада.

"Від цих злочинних дій постраждали райони майже 20 населених пунктів Харківської, Луганської, Донецької, Дніпропетровської, Запорізької та Миколаївської областей", – йдеться у зведенні.

Зазначається, що на Волинському та Поліському напрямках обстановка без суттєвих змін.

"Триває формування російсько-білоруського угруповання військ на території Республіки Білорусь. Зберігається загроза завдання противником ракетних та авіаційних ударів, в тому числі із застосуванням ударних БпЛА з території та повітряного простору Білорусі", – додали в Генштабі.

На інших напрямках минулої доби ворог здійснював обстріли.

На Сіверському напрямку обстрілював з мінометів у районах населених пунктів Грем'яч Чернігівської області та Кіндратівка на Сумщині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворог влаштував пекельну ніч під Нікополем: перші подробиці й фото

На Слобожанському напрямку – з мінометів, реактивної та ствольної артилерії в районах населених пунктів Стрілеча, Стариця, Огірцеве, Анискине, Вільхуватка. На Куп'янському та Лиманському напрямках – із танків та різнокаліберної артилерії в районах населених пунктів Іванівка, Кислівка, Табаївка, Берестове, Стельмахівка, М'ясожарівка, Новоселівське, Макіївка та Невське.

На Бахмутському напрямку гатив із танків та усього спектру артилерії в районах населених пунктів Білогорівка, Роздолівка, Яковлівка, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Опитне, Андріївка, Курдюмівка, Торецьк, Нью-Йорк та Майорськ.

На Авдіївському напрямку – з танків та артилерії різних типів в районах населених пунктів Веселе, Авдіївка, Водяне, Первомайське, Невельське, Красногорівка, Мар'їнка, Парасковіївка та Новомихайлівка.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Вугледар, Богоявленка, Павлівка, Пречистівка, Велика Новосілка, Нескучне, Білогір'я, Степове та Шевченко.

На Південнобузькому напрямку артилерійських обстрілів зазнали Новокиївка, Добра Надія, Іллінка, Марганець, Нікополь та Мусіївка Дніпропетровської області.

У ніч на 11 листопада загарбники також атакували об'єкт критичної інфраструктури на Вінниччині. Жертв немає. Працюють рятувальні служби, повідомив голова Вінницької ОВА Сергій Борзов.

Цієї ночі вибухи також пролунали в Миколаєві. Гучні звуки чули майже одночасно з сиренами, які спрацювали о 3:08. Попередньо, росіяни запустили ракети по обласному центру із тимчасово захопленої Херсонщини. Офіційних коментарів щодо вибухів поки не надходило.

Зараз ви читаєте новину «Росія обстріляла низку населених пунктів в шести областях: подробиці від Генштабу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути