пʼятниця, 29 квітня 2022 12:00

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія обстріляла Донеччину фосфорними снарядами: фото наслідків
7

Фото: t.me/pavlokyrylenko_donoda

У селі Соловйове Очеретинської громади на Донеччині росіяни застосували проти мирного населення фосфорні снаряди.

Також під обстрілом знову опинилося Ласточкине. Пошкоджений житловий будинок і крамниця, повідомив голова обласної військової адміністрації Павло Кириленко в Тelegram 29 квітня.

"Крім Очеретинського напрямку, обстріли тривали всю ніч на Мар'їнському, Авдіївському напрямках. По Авдіївці московити вночі стріляли з "Градів". На ранок здійснили авіаналіт та продовжили гатити з реактивних систем по центру міста. Пошкоджені житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

У Мар'їнській громаді - обстріли по всій лінії фронту. Окупанти перебили високовольтну лінію електропередач, повністю знеструмивши Красногорівку", - написав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Будуть бойові дії: Подоляк спрогнозував розвиток подій у Росії

Вночі авіаудару зазнало і селище Привілля Черкаської громади. Постраждали житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

Кириленко наголосив, що попри постійні обстріли та намагання росіян атакувати, українські військові "надійно утримують усі свої позиції".

На Донеччині за добу російські окупанти обстріляли дев'ять населених пунктів. Унаслідок 11 російських обстрілів загинули троє мирних жителів, ще шестеро отримали поранення.

Руйнувань зазнали щонайменше 27 цивільних об'єктів. Постраждали житлові будинки, фермерське господарство, завод, комунальна та залізнична інфраструктура й автомобіль "швидкої".

Зараз ви читаєте новину «Росія обстріляла Донеччину фосфорними снарядами: фото наслідків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути